Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, hapishanedeki Filistinli kadın tutuklularla alay ettiği anları sosyal medya hesabından paylaştı. Bakanın tutukluların temel ihtiyaç taleplerini reddetmesi uluslararası kamuoyunda tartışma yarattı.
İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, sosyal medya üzerinden paylaştığı görüntülerle Filistinli kadın tutukluların bulunduğu hücreye yaptığı baskını kamuoyuna duyurdu. Paylaşılan kayıtlarda, hapishane koşullarının yetersizliğinden şikayet eden ve temizlik gibi temel ihtiyaçlara erişemediğini belirten bir kadın tutuklunun ifadeleri yer alıyor. Tutuklu, üç gündür banyo yapamadıklarını ve kıyafetlerinin temiz olmadığını vurgulayarak durumun vahametini gözler önüne serdi.
Bakan Ben-Gvir ise tutuklunun taleplerine karşı alaycı bir tavır takınarak, hapishanedeki iyi günlerin sona erdiğini ve mevcut ağır şartlardan bizzat kendisinin sorumlu olduğunu belirtti. Tutuklunun yardım talebini reddeden Ben-Gvir, daha önceki ziyaretlerinde de benzer şekilde sert ifadeler kullanmıştı. Bakanın göreve gelmesinin ardından İsrail hapishanelerindeki hak ihlallerinin arttığına dair raporlar dikkat çekiyor.
İnsan hakları kuruluşlarının verilerine göre, İsrail hapishanelerinde şu an 94'ü kadın ve 350'si çocuk olmak üzere toplamda 9 bin 500'den fazla Filistinli tutuklu bulunuyor. Söz konusu tutukluların açlık, işkence ve tıbbi ihmal gibi ağır koşullarla karşı karşıya kaldığı, bu durumun geçmişte birçok kişinin hayatını kaybetmesine yol açtığı belirtiliyor. Ben-Gvir'in tutumu, bölgedeki tutukluların yaşam koşulları üzerindeki baskının giderek derinleştiğini gösteriyor.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
İsrailli Bakan BenGvir, Filistinli kadın tutuklularla alay ettiği görüntüleri paylaştı
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Girne'den Mersin'e hareket eden bir yolcu gemisi şiddetli dalgalar nedeniyle alabora oldu. Kazada 7 kişi hayatını kaybederken kayıp 23 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor.