İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Gazze'ye yönelik saldırıların şiddetinin artırılması ve bölgenin tamamen işgal edilmesi gerektiğini savundu. Başbakan Netanyahu ile yöntem konusunda ayrıştığını belirten Ben-Gvir, her gece onlarca kişinin etkisiz hale getirilmesi çağrısında bulundu.
İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Gazze'deki askeri operasyonlara ilişkin tepki çeken açıklamalarda bulundu. Başbakan Binyamin Netanyahu ile stratejik yöntemler konusunda fikir ayrılığı yaşadığını açıkça ifade eden Ben-Gvir, Gazze'deki şiddet dozunun çok daha yüksek seviyelere çıkarılması gerektiğini savundu.
Bakan Ben-Gvir, Gazze'nin nın İsrail tarafından işgal edilmesi ve bölgedeki Filistinlilerin göçünün teşvik edilmesi gerektiğini belirtti. Gazze'deki operasyonların kapsamını genişletmek istediğini vurgulayan Ben-Gvir, sadece tehdit oluşturan kişilerin değil, her gece 30 ile 50 arasında kişinin etkisiz hale getirilmesi gerektiğini iddia etti. Bu açıklamalar, İsrail hükümeti içindeki görüş ayrılıklarını bir kez daha gözler önüne serdi.
Ben-Gvir, Gazze'ye yönelik yerleşim planlarını da yineleyerek, İsrail'in önceliğinin kendi vatandaşlarının güvenliği ve refahı olması gerektiğini öne sürdü. Bakanın, bölgedeki sivil nüfusa yönelik kullandığı ifadeler ve şiddet çağrıları uluslararası kamuoyunda tartışma yaratırken, İsrail ordusunun mevcut operasyonel yöntemlerinin yetersiz olduğunu savundu. Ben-Gvir'in bu çıkışı, İsrail'in Gazze'ye yönelik izlediği askeri politikalarda aşırı sağcı kanadın baskısını artırdığı şeklinde yorumlandı.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Ben-Gvir'den kan donduran açıklama: "Gazzeliler insan değil, her gece 40-50 kişi ölsün"
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Trendyol Süper Lig'in açılış haftasında Beşiktaş, kendi sahasında Eyüpspor'u ağırlayacak. Karşılaşma beIN Sports 1 ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.