Neler yeni

İstanbul'da drone destekli alkol denetimi

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Aramıza Katıl! Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
40a2bc6daf8e7e5b924e7b8e535a632fe02d47d28164389d6d03d5b6fbaa0fd4.webp

İstanbul'un Fatih ilçesinde polis ekipleri, kamusal alanda alkol tüketenlere karşı drone ile denetim yaptı. Yapılan sesli uyarıların ardından vatandaşlar bölgeden uzaklaştırıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Fatih ilçesinde kamusal alanlarda alkol tüketimini engellemek amacıyla kapsamlı bir denetim çalışması yürüttü. Kocamustafapaşa semtindeki Narlıkapı Caddesi üzerinde gerçekleştirilen uygulamada, havadan görüntüleme yapabilen drone teknolojisinden faydalanıldı.

Denetim sırasında drone üzerinde bulunan hoparlör sistemi aracılığıyla bölgedeki kişilere yönelik sesli anonslar yapıldı. Ekipler, kamusal alanda alkol tüketmenin yasak olduğunu belirterek vatandaşlara "Derhal bu bölgeden ayrılın" şeklinde uyarıda bulundu. Yapılan anonsların ardından, alkol tükettiği tespit edilen kişilerin bölgeden ayrıldığı gözlemlendi. Emniyet güçlerinin benzer denetimlerle kamusal huzuru korumaya yönelik çalışmalarını sürdüreceği belirtildi.

1 kaynak ve 3 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

İstanbul'da drone ile denetim. "Derhal bu bölgeden ayrılın"

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Türkiye genelinde yaz aylarında meydana gelen orman yangınlarına yönelik yürütülen adli süreçlerde çok sayıda şüpheli hakkında işlem yapıldı. Bakan Gürlek, sorumluların tespit edilmesi için çalışmaların titizlikle sürdüğünü belirtti.

Trendyol Süper Lig'in 3. haftasında oynanacak Beşiktaş-Çorum FK maçında VAR koltuğunda Richard Martens oturacak. Hollandalı hakem, bir önceki gün Fenerbahçe maçında da aynı görevde bulunmuştu.

Konuyu görüntüleyenler

💡 En çok hangi alandaki konular ilginizi çekiyor?

• Güncel Gündem & Haberler

• Teknoloji & Yapay Zeka

• Bilim, Kültür & Tarih

• Eğlence, Magazin & Yaşam

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
SON DAKİKA MAGAZİN

Magazin Dünyasının En Sıcak Gelişmeleri

Ünlüler, özel haberler, flaş iddialar ve gündeme damga vuran magazin gelişmeleri tek tıkla cebinizde.

Hemen Keşfet
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?