Neler yeni

İstanbul'da eğitim dönemi trafiği: Uyum haftası yoğunluğu

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Aramıza Katıl! Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
ba48921c4d82df12d8aca064026befcc164c392b590f596561c22a0ed1338ad5.webp

İstanbul'da öğrencilerin uyum haftası kapsamında ders başı yapması ve servislerin trafiğe çıkmasıyla kent genelinde yoğunluk oluştu. İBB verilerine göre trafik seviyesi yüzde 65'e kadar yükseldi.

İstanbul'da yeni eğitim öğretim yılı öncesinde okul öncesi, ilkokul 1. sınıf ve ortaokul 5. sınıf öğrencileri için düzenlenen Okula Uyum Haftası başladı. Haftanın ilk iş günüyle birleşen bu süreçte, okul servislerinin de trafiğe dahil olmasıyla megakentte ulaşım durma noktasına geldi.

Avrupa Yakası'nda D-100 kara yolu üzerinde Avcılar'dan Haliç Köprüsü'ne ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne kadar uzanan geniş bir hatta araçlar güçlükle ilerledi. Basın Ekspres Caddesi, TEM Otoyolu bağlantı noktaları ve Barbaros Bulvarı gibi ana arterlerde trafik akışı oldukça ağır seyretti. Anadolu Yakası'nda ise Kartal'dan başlayan yoğunluk, Avrasya Tüneli girişine kadar devam etti. TEM Otoyolu ve Şile Yolu üzerinde de sürücüler uzun süre trafikte beklemek zorunda kaldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cep Trafik Haritası verilerine göre, sabah saatlerinde kent genelindeki trafik yoğunluğu yüzde 65 seviyesine ulaştı. Anadolu Yakası'nda bu oran yüzde 75 olarak kaydedildi. Toplu taşıma araçlarını tercih eden vatandaşlar da metro, metrobüs ve otobüs duraklarında kalabalık oluşturdu. Okul servislerinin trafiğe çıkmasıyla birlikte hem ana yollarda hem de toplu taşıma noktalarında yaşanan hareketlilik, mesai saati başlangıcında etkisini artırdı.

2 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

İstanbul'da uyum haftası ve ilk iş gününde trafik yoğunluğu

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

OpenAI, insan zekasına yakın yetenekler sergileyen yeni modeli GPT-6 Astra'yı duyurdu. Şirket yönetimi, bu gelişmeyi yapay genel zeka döneminin başlangıcı olarak tanımlıyor.

Konuyu görüntüleyenler

💡 En çok hangi alandaki konular ilginizi çekiyor?

• Güncel Gündem & Haberler

• Teknoloji & Yapay Zeka

• Bilim, Kültür & Tarih

• Eğlence, Magazin & Yaşam

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
SON DAKİKA MAGAZİN

Magazin Dünyasının En Sıcak Gelişmeleri

Ünlüler, özel haberler, flaş iddialar ve gündeme damga vuran magazin gelişmeleri tek tıkla cebinizde.

Hemen Keşfet
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?