Neler yeni

İstanbul'da kırtasiye ürünlerine yönelik kapsamlı denetim

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Aramıza Katıl! Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
f0f3a51e1a26914a29d87df60f26e2abcec24bac1b6ec458d84cba683231f067.webp

Ticaret Bakanlığı, yeni eğitim yılı öncesinde kırtasiye ürünlerinde fiyat ve güvenlik denetimlerini artırdı. İstanbul'da yapılan incelemelerde çok sayıda ürüne idari işlem uygulandı.

Ticaret Bakanlığı, 14 Eylül'de başlayacak yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde öğrencilerin sağlığını korumak ve velilerin ekonomik çıkarlarını gözetmek amacıyla 81 ilde eş zamanlı denetimler başlattı. İstanbul genelinde yürütülen çalışmalarda, Avrupa ve Anadolu yakalarında görevlendirilen 36 ayrı ekip, kırtasiye malzemelerini mercek altına aldı.

İstanbul Ticaret İl Müdürü İsmail Menteşe, Şişli'de gerçekleştirilen bir denetim sırasında yaptığı açıklamada, 5 Ağustos tarihinden itibaren sahada yoğun bir çalışma yürüttüklerini belirtti. Menteşe, 885 farklı işletmede toplam 106 bin 901 ürünün fiyat etiketi, haksız fiyat artışı ve ürün güvenliği kriterleri açısından incelendiğini ifade etti. Yapılan kontrollerde, reyon ve kasa fiyatları arasında uyumsuzluk tespit edilen 251 ürüne toplamda 997 bin 223 lira tutarında idari yaptırım uygulandı.

Denetimler sırasında fiyatları yüksek bulunan 24 bin 378 ürün için Haksız Fiyat Artışı (HFA) tutanağı düzenlendi. Söz konusu ürünlerin alım ve satım faturaları Bakanlık tarafından detaylı bir şekilde incelenmeye devam ediyor. İnceleme süreçlerinin tamamlanmasının ardından sonuçların kamuoyuyla paylaşılacağı bildirildi.

Menteşe, piyasadaki denetimlerin sonuç odaklı olduğunu vurgulayarak, 2011 yılında yüzde 50'nin üzerinde olan kırtasiye ürünlerindeki güvensizlik oranının, alınan tedbirler ve etkin piyasa gözetimi sayesinde yüzde 1'in altına düşürüldüğünü kaydetti. Ayrıca, işletmelerin Fiyat Etiketi Yönetmeliği'ne uyum oranında geçen yıla göre yüzde 85'lik bir iyileşme gözlemlendiği belirtildi. Bakanlık ekipleri, mevzuata uyumu teşvik etmek amacıyla 419 işletmeye bilgilendirme ziyaretleri gerçekleştirdi. Yetkililer, vatandaşların ekonomik menfaatlerini korumak adına denetimlerin kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.

1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Bakanlık, İstanbul'da kırtasiye ve okul ürünleri denetimlerini sıklaştırdı

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Konuyu görüntüleyenler

💡 En çok hangi alandaki konular ilginizi çekiyor?

• Güncel Gündem & Haberler

• Teknoloji & Yapay Zeka

• Bilim, Kültür & Tarih

• Eğlence, Magazin & Yaşam

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
SON DAKİKA MAGAZİN

Magazin Dünyasının En Sıcak Gelişmeleri

Ünlüler, özel haberler, flaş iddialar ve gündeme damga vuran magazin gelişmeleri tek tıkla cebinizde.

Hemen Keşfet
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?