- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 19,137
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
İstanbul Karaköy'de bir taksiye binen Kanadalı turist, şoför ve araçtaki iki kadın tarafından bıçaklanarak gasp edildiğini öne sürdü. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken turistin hayati tehlikesinin bulunmadığı açıklandı.
İstanbul'un Beyoğlu ilçesine bağlı Karaköy semtinde yaşanan olayda, Kanada'dan kente gelen Alex Soliman isimli turist, bindiği 34 TAE 35 plakalı takside saldırıya uğradı. Soliman'ın iddialarına göre, taksiye bindiği sırada araçta bulunan ve kendilerini Aisha ve Eleanor olarak tanıtan iki kadın, kapıları kilitleyerek 6 bin 500 lirasını gasp etti. Turist, taksi şoförünün taksimetreyi açmadığını ve POS cihazı aracılığıyla banka kartından zorla 3 bin 375 liralık işlem gerçekleştirdiğini belirtti.
Yaşanan arbede sırasında şüpheli kadınlardan birinin bıçakla turistin kollarını yaraladığı ifade edildi. Taksi şoförünün saldırıya müdahale etmediği ve aracı hareket ettirerek şüphelilerle birlikte olay yerinden uzaklaştığı öne sürüldü. Olay anı ise çevredeki bir cep telefonu kamerasına yansıdı.
Saldırı sonrası Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvuran Soliman'a düzenlenen adli raporda, sağ ön kolunda 10 santimetre, sol bileğinde ise 2 santimetre uzunluğunda kesikler olduğu tespit edildi. Turistin hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtilirken, POS cihazı üzerinden yapılan işleme karşı bankaya itirazda bulunulduğu ve şikayet sürecinin başlatıldığı öğrenildi. Emniyet güçlerinin olayla ilgili incelemeleri devam ediyor.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Kanadalı turisti takside bıçaklayıp POS cihazıyla soydular
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Türkiye genelinde yaz aylarında meydana gelen orman yangınlarına yönelik yürütülen adli süreçlerde çok sayıda şüpheli hakkında işlem yapıldı. Bakan Gürlek, sorumluların tespit edilmesi için çalışmaların titizlikle sürdüğünü belirtti.