Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
İstanbul'da okulların açılacağı 14 Eylül günü toplu ulaşım ücretsiz olacak ve trafik yoğunluğunu azaltmak için ek seferler düzenlenecek. Ayrıca okul çevrelerinde güvenlik önlemleri artırılarak altyapı çalışmalarına ara verilecek.
İstanbul'da yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte yaşanabilecek trafik yoğunluğunu önlemek amacıyla kapsamlı bir eylem planı hazırlandı. Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) yapılan toplantıda, öğrencilerin güvenli ulaşımı ve trafik akışının sürekliliği için çeşitli kararlar alındı.
Okulların açılacağı 14 Eylül Pazartesi günü, 06.00 ile 16.00 saatleri arasında bilet entegrasyonuna dahil olan tüm toplu ulaşım araçları ücretsiz olacak. Toplu taşıma kullanımını teşvik etmek amacıyla İETT, metrobüs ve Metro İstanbul hatlarında 3 bin 665 ilave sefer gerçekleştirilecek. Bu planlamayla yaklaşık 790 bin yolcunun toplu taşımaya yönlendirilmesi ve trafikten 674 bin aracın çekilmesi hedefleniyor.
Trafik güvenliğini sağlamak adına okul çevrelerinde sinyalizasyon ve yaya geçidi düzenlemeleri eğitim dönemi başlamadan tamamlanacak. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 808 noktada binlerce personelle güvenlik uygulaması yaparken, okul servis araçları ve şoförleri de sıkı denetimden geçirilecek. Ayrıca, trafik sirkülasyonunu etkilememesi için okulların açıldığı hafta boyunca ana arterlerdeki yol bakım ve altyapı çalışmalarına ara verilecek. Zorunlu çalışmalar ise sadece gece vardiyasında yürütülecek.
Toplantıda ulaşım konularının yanı sıra Adalar'da kullanılan elektrikli araçların durumu da ele alındı. Toplam 60 elektrikli aracın tescil süresinin 2027 yılına kadar uzatılması teklifi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı temsilcilerinin görüşleri doğrultusunda oy çokluğuyla reddedildi. Öte yandan, Milli Eğitim Bakanlığı personeline yönelik İBB Personel Kart düzenlemesi ise oy birliğiyle kabul edildi.
1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
İstanbul'da yeni eğitim öğretim yılı için ulaşım ve trafik tedbirleri belirlendi
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.