Neler yeni

📝 İstifa Ederken Dikkat Edilmesi Gereken İhbar Süresi ve Profesyonellik Kuralları

Sosyal_Eğitim

Moderator
Moderator
Kategori Mod.
Editör
Üretici
İşin Aslı Nereye Gidiyor Bu Durum?

Yeni ve daha iyi bir iş buldunuz ya da mevcut yerinizden bıktınız ve istifa kararı aldınız. Ancak istifa etmek, masaya dilekçeyi fırlatıp kapıyı çarpıp çıkmak demek değildir; profesyonel dünyada köprüleri yakmadan ayrılmak bir sanattır.

Gözden Kaçırdığımız Detaylar ve Madalyonun Diğer Yüzü

İş kanununa göre kıdeminize bağlı olarak 2 ila 8 hafta arasında değişen bir 'İhbar Süresi' (Notice Period) vardır. Bu süre zarfında şirkette çalışmaya ve işlerinizi devretmeye mecbursunuzdur; aksi halde şirkete ihbar tazminatı ödemek zorunda kalabilirsiniz.

Benim Naçizane Yaklaşımım ve Önerilerim

• İstifa kararınızı yöneticinize resmi dilekçeden önce yüz yüze, sakin ve profesyonel bir toplantıda açıklayın. Ayrılma nedeninizi şirketi kötülemeden tamamen kişisel gelişim hedeflerinize bağlayın.
• İhbar süreniz boyunca işleri savsaklamak yerine, yerinize gelecek adaya işleri kusursuz devrederek ayrılın; çünkü o sektör küçük bir yerdir ve gelecekte o yöneticinin referansına yeniden ihtiyacınız olabilir.

Siz Ne Düşünüyorsunuz? Gelin Tartışalım

Değerli Sosyal Forum sakinleri; işten ayrılırken köprüleri tamamen yakıp çıkanlardan mısınız yoksa profesyonel ilişkileri son ana kadar koruyanlardan mı?

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?