Neler yeni

İTO Başkanı Avdagiç: İstanbul bölgesel finans merkezi olma yolunda

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Aramıza Katıl! Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
2fc2c372145be1277a98dfc3e7ddf77f4fcbf7c71d0cd4cf28bea1540c47b7b6.webp

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, İstanbul'un bölgesel bir finans ve varlık merkezi haline gelmesi için uygun bir dönemde olunduğunu belirtti. Avdagiç, vergi teşvikleri ve istikrarlı regülasyonlarla şehrin küresel yatırımcılar için cazibe merkezi olabileceğini vurguladı.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, Türkiye'nin uluslararası yatırımcılar için sunduğu teşviklerin ve coğrafi avantajların, İstanbul'u bölgesel bir finans ve varlık merkezi konumuna taşıyabileceğini ifade etti. Avdagiç, özellikle bölgedeki jeopolitik gelişmelerin yarattığı belirsizlik ortamında, İstanbul'un güvenli bir liman olarak öne çıkma potansiyeline sahip olduğunu belirtti.

Türkiye'nin hayata geçirdiği vergi muafiyetleri ve varlık barışı gibi düzenlemelerin, yabancı sermayeyi çekmek adına kritik bir adım olduğunu vurgulayan Avdagiç, bu sürecin Orta Vadeli Program (OVP) ile desteklenmesinin önemine değindi. Avdagiç, "Bu dönüşümü başarmanın tam zamanı" diyerek, İstanbul'un sadece vergi avantajlarıyla değil, aynı zamanda öngörülebilir regülasyonlar ve güçlü kurumsal yönetim standartlarıyla rakiplerinin önüne geçmesi gerektiğini savundu.

Küresel ticaretteki parçalanma eğilimlerinin ve tedarik zincirlerindeki değişimlerin Türkiye gibi Avrupa'ya yakın üretim kapasitesine sahip ülkeler için yeni fırsatlar doğurduğunu belirten Avdagiç, küresel yatırım döngüsünde artık yeni merkezlerin yükseldiğini ifade etti. Özellikle yapay zeka, veri merkezleri ve yarı iletken teknolojileri gibi alanların, geleneksel üretim sektörlerinin yerini alarak yeni bir büyüme alanı oluşturduğuna dikkat çekti.

Avdagiç, İstanbul'un Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) bölgesindeki konumu sayesinde, büyük şirketlerin merkezlerini buraya taşıması için gerekli teşviklerin artırılması gerektiğini belirtti. Singapur, Londra ve Dubai gibi merkezlerle kıyaslamalar yapılması gerektiğini ifade eden İTO Başkanı, Türkiye'nin bu rekabetçi ortamda kalıcı bir kazanıma ulaşması için istikrarın temel şart olduğunu yineledi.

1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

"İstanbul yeni varlık merkezi olma fırsatını yakaladı"

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Konuyu görüntüleyenler

💡 En çok hangi alandaki konular ilginizi çekiyor?

• Güncel Gündem & Haberler

• Teknoloji & Yapay Zeka

• Bilim, Kültür & Tarih

• Eğlence, Magazin & Yaşam

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
SON DAKİKA MAGAZİN

Magazin Dünyasının En Sıcak Gelişmeleri

Ünlüler, özel haberler, flaş iddialar ve gündeme damga vuran magazin gelişmeleri tek tıkla cebinizde.

Hemen Keşfet
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?