İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban, son günlerde hem siyasi arenada hem de borsa dünyasında adından sıkça söz ettiriyor. Özellikle Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından 6 ay süreyle işlem yapma yasağı getirilmesi, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. İddialara göre Gürban, borsa piyasasında spekülatif hareketlerde bulunarak küçük yatırımcıları mağdur etmiş. Bu durum, kendisi hakkında "siyasette hizmetleriyle değil, borsa manipülasyonları ve sert çıkışlarıyla gündem oluyor" yorumlarına neden oluyor.
SPK'nın getirdiği yasakla birlikte, Gürban'ın belirli hisse senetlerinde yaptığı alım-satım işlemleriyle piyasayı manipüle ettiği öne sürülüyor. Hatta borsa dünyasında kendisine "spekülatör vekil" lakabı takıldığı bile konuşuluyor. Daha önce de finans dünyasında skandallarla anılan Gürban'ın, kendi çıkardığı bir kripto para projesinde mağdur olduğunu iddia etmesine rağmen, aslında piyasayı yönlendiren isimlerden biri olduğu iddiaları da mevcut. Meclis kürsüsünde halka hizmet yemini eden bir milletvekilinin, vatandaşın cebine değil kendi borsa hesaplarına odaklandığına dair eleştiriler giderek artıyor.
Siyasi kulislerde ise Gürban'ın İYİ Parti'den istifa ederek AK Parti'ye geçeceği konuşuluyor. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Buğra Kavuncu'nun "Gaziantep milletvekilimizin telefonu kapalı, iki kere aradım ulaşamadım" açıklaması, bu iddiaları güçlendiriyor. Ankara kulislerinde Gürban'ın partisinden istifa etmeye hazırlandığı ve kararını kısa süre içinde açıklayabileceği belirtiliyor. Henüz taraflardan resmi bir açıklama gelmemiş olsa da, bu gelişmeler Gürban'ı siyaset gündeminin de merkezine oturtmuş durumda.
Sosyal medyada ise Gürban'ın hakkında çıkan iddialara karşı agresif bir tutum sergilediği ve eleştiriler karşısında küfürlü ifadeler kullandığı belirtiliyor. Hem borsa manipülasyonu iddiaları hem de parti değiştirme söylentileriyle gündemde olan Mehmet Mustafa Gürban hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Bir milletvekilinin bu tür iddialarla anılması sizce ne kadar doğru?