İzmir İl Jandarma Komutanlığı görevine Tümgeneral Halil Şen getirildi. Mevcut komutan Metin Düz ise Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde yeni bir göreve atandı.
İzmir İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde önemli bir atama gerçekleşti. Yapılan son düzenlemelerle birlikte, daha önce Gaziantep İl Jandarma Komutanı olarak görev yapan Tümgeneral Halil Şen, İzmir'in yeni İl Jandarma Komutanı oldu. Şen'in kısa süre içerisinde kentteki yeni görevine başlaması öngörülüyor.
1969 senesinde Konya'nın Çumra ilçesinde doğan Halil Şen, eğitim hayatını 1991 yılında Kara Harp Okulu'ndan mezun olarak tamamladı. Kariyeri boyunca Türkiye'nin pek çok farklı bölgesinde kritik görevler üstlenen Şen, 2022 yılında tümgeneral rütbesine yükselmişti. Almanca ve İngilizce dillerine hakim olan komutan, akademik alanda kamu yönetimi ile yönetim ve organizasyon konularında yüksek lisans derecelerine sahiptir. Evli ve iki çocuk babası olan Şen, geçmişte Foça Jandarma Komando Eğitim Komutanlığı gibi önemli birimlerde de hizmet vermiştir.
Diğer taraftan, İzmir İl Jandarma Komutanlığı görevini yürüten Tümgeneral Metin Düz'ün yeni adresi de belli oldu. Düz, Jandarma Genel Komutanlığı Asayiş Başkanlığı görevine getirildi. Bu değişimle birlikte her iki komutanın da yeni görevlerine başlaması bekleniyor.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
İzmir İl Jandarma Komutanlığına Tümgeneral Halil Şen atandı
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
İran Ordusu, ülke topraklarına saldıran ABD askerlerini yakalayanlara para ödülü verileceğini duyurdu. Kadınlar için belirlenen ödül miktarının erkeklerin iki katı olması dikkat çekti.