Neler yeni

İzmir'de Binaların Dayanıklılığı Karot Testiyle Belirleniyor

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
a20cd03268f39f251fe1e99ccf496ab2c016dab347e8524118901c6a480cd9ee.webp

İzmir'de yürütülen yapı denetim çalışmalarında karot örnekleri üzerinden beton kalitesi ve demir dayanıklılığı analiz ediliyor. Elde edilen veriler, binaların güvenliği ve yasal süreçler için kritik önem taşıyor.

İzmir'de gerçekleştirilen yapı denetim süreçlerinde, binaların depreme karşı dayanıklılığını ölçmek amacıyla karot testleri uygulanıyor. Bu yöntemle beton örnekleri üzerinde dört noktalı basınç testleri yapılarak malzemenin taşıma kapasitesi, çatlama yükü ve genel eğilimi detaylıca inceleniyor.

Beton kalitesinin projeye uygunluğunu denetleyen uzmanlar, aynı zamanda demir testleriyle donatıların dayanıklılığını da ölçüyor. Prof. Gökhan Kılıç, sahte beton kullanımının tespit edilerek mahkemelerde delil olarak sunulabileceğini vurguluyor. Bu teknik incelemeler, yapıların mevcut durumunu ortaya koyarak olası risklerin önceden belirlenmesine olanak tanıyor.

1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Çürük binalar nasıl tespit ediliyor? NTV ekibi karot test laboratuvarına girdi

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Akaryakıt fiyatlarında 14 Ağustos'ta gerçekleşen zamların ardından piyasada yeni bir fiyat değişikliği beklenmiyor. İstanbul, Ankara ve İzmir'deki güncel akaryakıt verileri açıklandı.

ÖSYM tarafından 2026 DGS tercih tarihleri henüz resmi olarak duyurulmadı. Adayların tercih işlemlerini Ağustos sonu veya Eylül başında yapması bekleniyor.

Konuyu görüntüleyenler

SosyalForum'a Hoş Geldiniz!

Sitemize henüz üye olmadınız mı? Binlerce güncel konuyu kaçırmamak, yorum yapmak ve sohbete katılmak için hemen aramıza katılın.

Şimdi Ücretsiz Üye Ol Hayır teşekkürler, ziyaretçi olarak okumaya devam edeceğim
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?