Neler yeni

İzmir'de öğrencilere 5 bin TL kırtasiye yardımı

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Aramıza Katıl! Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
bf53c9190d5ea13990a508770e03e31722571edfd719ffb43d9e9925c1762c5d.webp

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi ailelerin ilkokul ve ortaokul çağındaki çocukları için 5 bin TL tutarında kırtasiye desteği sağladı. Toplam 100 milyon TL'lik yardım, Vakıfbank şubeleri üzerinden hak sahiplerine ulaştırıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, eğitim döneminde ailelerin yükünü hafifletmek amacıyla başlattığı kırtasiye yardımlarını bu yıl da devam ettiriyor. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen titiz incelemeler sonucunda, ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen 20 bin haneye destek eli uzatıldı. Hane başına 5 bin TL olarak belirlenen ödemelerle birlikte, toplamda 100 milyon TL'lik bir kaynak öğrencilerin eğitim ihtiyaçları için kullanıma sunuldu.

Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın görev süresi boyunca sağlanan toplam kırtasiye desteği ise 182 milyon 896 bin TL seviyesine yükseldi. Sosyal Yardım Takip Sistemi üzerinden yapılan değerlendirmeler neticesinde hak kazanan aileler, ödemelerini Vakıfbank aracılığıyla alabiliyor. İsmine havale edilen tutarları çekmek isteyen velilerin, kimlik belgeleriyle birlikte herhangi bir Vakıfbank şubesine başvurmaları yeterli oluyor. Belediye yetkilileri, sosyal incelemeleri tamamlanan ailelerin bu imkandan faydalandığını belirterek, eğitimde fırsat eşitliğini desteklemeye yönelik çalışmaların süreceğini vurguladı.

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

İzmir'de ilkokul ve ortaokula giden çocuğu olanlar dikkat: 5 bin TL kırtasiye desteği!

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

İzmir'in Buca ilçesinde bir mobilya atölyesinde başlayan yangın çevredeki yapılara yayıldı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kurtarılan dört kişilik ailenin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan ağustos ayı enflasyon verileri, memur ve emeklilerin gelecek yıl alacağı zam oranlarını şekillendirmeye başladı. Veriler ışığında memur ve SGK emeklileri için farklı oranlar öne çıkıyor.

Konuyu görüntüleyenler

💡 En çok hangi alandaki konular ilginizi çekiyor?

• Güncel Gündem & Haberler

• Teknoloji & Yapay Zeka

• Bilim, Kültür & Tarih

• Eğlence, Magazin & Yaşam

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
SON DAKİKA MAGAZİN

Magazin Dünyasının En Sıcak Gelişmeleri

Ünlüler, özel haberler, flaş iddialar ve gündeme damga vuran magazin gelişmeleri tek tıkla cebinizde.

Hemen Keşfet
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?