Neler yeni

İzmir'de okul servislerine fahiş fiyat denetimi: Öğrenci başına 88 bin TL ceza

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
be15e66da1a7d1108785b2ebab38877c4a27a0296258e7c1acd00a8684f0c565.webp

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2026-2027 eğitim döneminde servis ücretlerini aşan taşımacılara öğrenci başına 88 bin 830 TL ceza uygulayacağını duyurdu. Kurallara uymayanların çalışma izin belgeleri askıya alınacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2026-2027 eğitim-öğretim yılında okul servislerinde uygulanan fiyat tarifesinin korunması amacıyla oldukça sert yaptırımları devreye alıyor. Belediye Meclisi, Encümen ve UKOME Genel Kurulu tarafından onaylanan yeni düzenlemeye göre, belirlenen sınırların üzerinde ücret talep eden taşımacılara her bir öğrenci için 88 bin 830 TL tutarında idari para cezası kesilecek.

Yeni uygulama kapsamında, velilerden yüksek ücret talep edilmesinin yanı sıra, bu ücreti kabul etmeyen ailelerin çocuklarını taşımayı reddeden sürücülere de aynı miktarda ceza uygulanacak. Cezanın tebliğinden itibaren 30 gün içerisinde ödenmemesi halinde, ilgili servis aracının çalışma ve özel izin belgesi, ödeme gerçekleşene kadar askıya alınacak.

Düzenleme, sadece tekil vakaları değil, sistematik ihlalleri de hedef alıyor. Bir eğitim dönemi içerisinde aynı araçta en az 5 öğrenci için tarife dışı ücret talep edildiği tespit edilirse, söz konusu araca bir sonraki yıl izin belgesi verilmeyecek. Bu yaptırım, taşımacının diğer araçlarına veya yeni araçlarına da yansıtılabilecek. Eğer bir taşımacının okul bünyesindeki araçlarının yarısından fazlası bu kuralı ihlal ederse, ilgili taşımacının hiçbir aracına izin belgesi düzenlenmeyecek.

Belediye yetkilileri, bu kapsamlı yaptırım modelinin Türkiye genelinde bir ilk olduğunu vurguladı. Veliler, güncel fiyat tarifelerini belediyenin internet sitesinden kontrol edebilecekleri gibi, servis ücreti hesaplama uygulamasını da kullanabilecekler. Tarifeye aykırı ücret talep eden taşımacılar, HİM Alo 153 hattı üzerinden veya Aliağa ve Menemen bölgeleri için 444 40 35 numaralı telefondan şikayet edilebilecek.

1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

İzmir'de servis ücretini aşana büyük ceza: Öğrenci başına 88 bin TL ceza uygulanacak!

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?