- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 30,620
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
Artvin'de 30 yıldır kayıp olan Nigar Bilgin'in akıbeti, JASAT ekiplerinin yürüttüğü titiz çalışma sonucu ortaya çıkarıldı. Eşi tarafından öldürüldüğü belirlenen kadının kemik parçalarına ormanlık alandaki bir mağarada ulaşıldı.
Artvin'de güvenlik güçleri, uzun süredir haber alınamayan Nigar Bilgin'in izini sürmek için kapsamlı bir çalışma başlattı. Yapılan incelemelerde, Bilgin'in yaklaşık 30 yıldır kayıp olduğu ve hiçbir dijital kaydının bulunmadığı tespit edildi. Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT), kadının eşi Z.B. üzerinde yoğunlaşarak şüphelinin yaklaşık 20 yıldır köy dışındaki ormanlık alanda bulunan bir mağarada tek başına yaşadığını belirledi.
Elde edilen bulgular ve tanık beyanları doğrultusunda harekete geçen ekipler, Z.B.'yi düzenlenen operasyonla gözaltına aldı. Cumhuriyet savcısının nezaretinde gerçekleştirilen yer gösterme işlemi sırasında, Nigar Bilgin'e ait olduğu değerlendirilen kemik ve kıyafet parçaları ele geçirildi. Olayla bağlantılı olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan Z.B., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Soruşturma kapsamında şüphelinin kardeşleri hakkında da adli işlem yapıldı. A.B. hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirilirken, M.B. için ev hapsi kararı uygulandı. İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerinin yıllar geçse dahi izleri takip ederek adaleti sağladığını vurguladı. Bakan Çiftçi, operasyonda emeği geçen Artvin İl Jandarma Komutanlığı ve JASAT ekiplerini tebrik etti.
1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
ABD Başkanı Trump, yapay zeka terminolojisini düzenleyen bir kararname imzaladı. Önde gelen teknoloji şirketleri ise güvenlik taahhüdünde bulundu.
Marmara Bölgesi'nde etkili olan kötü hava koşulları deniz ulaşımını olumsuz etkiledi. İDO ve GESTAŞ AŞ, güvenlik gerekçesiyle bazı feribot seferlerini iptal ettiğini duyurdu.