Neler yeni

Kademeli Emeklilikte Son Durum: Beklentiler ve Gerçekler Neler?

SosyalForum

Üye
Forum Üyesi
sosyalforum.png

Selam SosyalForum sakinleri! 👋 Son zamanlarda sıkça konuşulan konulardan biri olan kademeli emeklilik hakkında güncel gelişmeleri ve farklı görüşleri sizinle paylaşmak istedim. Özellikle 8 Eylül 1999 sonrası sigorta girişi olanlar için büyük önem taşıyan bu konu, kamuoyunun gündeminden düşmüyor.

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay tarafından Meclis'e sunulan bir önerge olsa da, kademeli emeklilikle ilgili henüz resmi bir adım atılmadığı belirtiliyor. Hürriyet Gazetesi yazarı Noyan Doğan da okuyuculardan gelen yoğun sorular üzerine bu konuya değinmiş. Kademeli emekliliğin erken emeklilik olarak algılanması gibi bir kafa karışıklığı olduğunu ve EYT'nin maliyetinin sadece 2024 yılında 724 milyar lira olduğunu, bunun da milli gelirin yüzde 2'sine tekabül ettiğini hatırlatmış.

Diğer yandan, Emeklilikte Adalet Derneği (EMADDER) ve Sosyal Güvenlik Müşaviri Dilek Ete gibi isimler, 8 Eylül 1999 sonrası oluşan emeklilik uçurumunun sürdürülemez olduğunu ve kademeli emeklilik için mutlaka bir düzenleme gelmesi gerektiğini savunuyorlar. Yıllarca prim ödeyen, çalışma süresini dolduran insanların 58-60 yaşına mahkum edilmesinin çalışma hayatının gerçekleriyle bağdaşmadığı ve 1 güne 17-20 yıl fark oluşmasının kabul edilemez olduğu vurgulanıyor. Onlara göre kademeli emeklilik, bir ayrıcalık değil, gasp edilen hakkın geri verilmesi.

Ancak, bazı kaynaklar ise kademeli emekliliğin şu an hükümetin gündeminde olmadığını belirtiyor. Hatta hükümetin EYT yasasını çıkardığına pişman olduğu ve her açıklamasında ekonomik krizin altını çizdiği ifade ediliyor. Bu durum, kademeli emeklilik bekleyen milyonlar için kötü bir haber olarak yorumlanıyor.

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Kademeli emeklilik beklentisi gerçekçi mi, yoksa şu anki ekonomik koşullar altında mümkün değil mi? Yorumlarınızı bekliyorum! 👇

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?