Neler yeni

Kadim Aşiretler Federasyonu'ndan yeni yasal düzenlemeye destek

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
c935c52b4c71ed38ddd8728fd14bbbc3e86c6a48bc5868df1e94bbf83e98e3aa.webp

Kadim Aşiretler Federasyonu, TBMM'de yasalaşan çerçeve yasaya destek verdiğini duyurdu. Federasyon Başkanı Rasim Aslan, sürecin toplumsal barış ve ekonomik kalkınma ile desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye genelinde 25 ilde temsilciliği bulunan ve 102 aşireti çatısı altında toplayan Kadim Aşiretler Federasyonu, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen çerçeve yasaya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Federasyon Genel Başkanı Rasim Aslan, söz konusu yasal düzenlemeyi milli dayanışmayı güçlendirecek stratejik bir adım olarak değerlendirdiklerini belirtti.

Rasim Aslan, federasyon olarak devletin rehberliğinde yürütülen barış ve istikrar iradesine katkı sağlamaya hazır olduklarını ifade etti. Açıklamada, bu yasal adımın bir sonuç değil, kardeşlik ve huzur ortamını pekiştirecek umut verici bir başlangıç olduğu vurgulandı. Federasyon, sürecin toplumun tüm dinamiklerini kapsayacak şekilde, şeffaf ve rasyonel bir diyalog mekanizmasıyla yürütülmesi beklentisini dile getirdi.

Federasyon yönetimi, güvenlik ortamının kalıcı hale gelmesi için sosyo-ekonomik kalkınma hamlelerinin önemine dikkat çekti. Özellikle bölge gençliğine istihdam sağlayacak tarım, hayvancılık ve sanayi yatırımlarının artırılması gerektiği belirtildi. Ayrıca, geçmişin kırgınlıklarını onaracak toplumsal rehabilitasyon çalışmalarına hız verilmesi ve dil ile kültür bağlarını güçlendirecek yapıcı söylemlerin benimsenmesi talep edildi.

Rasim Aslan, Kadim Aşiretler Federasyonu'nun devletin bekası ve milletin huzuru için taraflar arasında köprü görevi görmeye ve toplumsal sağduyuya katkı sunmaya devam edeceğini kaydetti. Açıklamada, barış iklimi için sorumluluk üstlenen tüm devlet adamlarına ve siyasi aktörlere teşekkür edildi.

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

12 maddelik çerçeve yasa kabul edilmişti! Terörsüz Türkiye sürecinde aşiretlerden destek

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?