Kağıthane'de çocukluk arkadaşı Davut E.'yi silahla yaralayan Muhammed Can D. tutuklandı. Şüpheli, ifadesinde amacının öldürmek değil korkutmak olduğunu savundu.
İstanbul'un Kağıthane ilçesinde meydana gelen silahlı saldırı olayı, bölgede büyük paniğe neden oldu. Harmantepe Mahallesi'nde 10 Eylül 2025 tarihinde saat 15.30 sularında gerçekleşen olayda, aralarında geçmişe dayalı husumet bulunan çocukluk arkadaşları Muhammed Can D. ve Davut E. karşı karşıya geldi.
İkili arasında başlayan sözlü tartışma kısa sürede büyüyerek fiziksel kavgaya dönüştü. Tartışmanın ardından Muhammed Can D., yanında taşıdığı tabancayla Davut E.'ye ateş açtı. Diz bölgesinden yaralanan Davut E., çevredeki vatandaşların yardımıyla güvenli bir noktaya taşındı. Olay yerine intikal eden sağlık ekipleri, yaralıya ilk müdahaleyi yaptıktan sonra onu Seyrantepe Hamidiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk etti. Hastaneden yapılan açıklamada, Davut E.'nin hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.
Olay anı, çevredeki güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, Muhammed Can D.'nin cadde ortasında Davut E.'ye ateş ettiği ve yaralanan şahsın akan trafik arasında kaçmaya çalıştığı anlar yer aldı. Olay yerinde yapılan incelemelerde bir adet boş kovan bulundu.
Kağıthane Asayiş Büro Amirliği ekiplerinin yürüttüğü operasyon sonucunda kısa sürede yakalanan Muhammed Can D., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkeme, şüpheliyi 'kasten yaralama' suçundan tutuklayarak cezaevine gönderdi. İfadesinde, Davut E. ile aralarında uzun süredir devam eden bir gerginlik olduğunu belirten Muhammed Can D., olay günü kendisini tehdit altında hissettiğini öne sürdü. Şüpheli, "Korkutmak için ateş ettim" diyerek öldürme kastının olmadığını iddia etti. Öte yandan, yaralanan Davut E.'nin geçmişte uyuşturucu ticareti, kasten yaralama ve hırsızlık gibi çeşitli suçlardan 13 ayrı kaydının bulunduğu tespit edildi.
1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Kağıthane'de çocukluk arkadaşını silahla vurdu: "Korkutmak için ateş ettim" Saldırgan tutuklandı
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.