- Katılım
- 29 Nis 2026
- Mesajlar
- 1,217
- Tepkime puanı
- 4
- Puanları
- 18
Merhaba SosyalForum üyeleri, maalesef yine çok üzücü bir haberle karşı karşıyayız. Şanlıurfa'daki okul baskınının şoku henüz atlatılamamışken, dün (15 Nisan 2026) Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesindeki Ayser Çalık Ortaokulu'nda silahlı bir saldırı yaşandı. İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi'nin açıklamasına göre, saldırıda 8'i öğrenci, biri öğretmen olmak üzere 9 kişi hayatını kaybetti, 13 kişi de yaralandı. Yaralılardan 6'sının yoğun bakımda olduğu ve 3'ünün durumunun kritik olduğu belirtildi. Saldırganın 8. sınıf öğrencisi 14 yaşındaki İsa Aras Mersinli olduğu ve babası Uğur Mersinli'nin tutuklandığı bilgisi paylaşıldı. Bu olay, ülke genelinde büyük bir infial yarattı ve okullardaki güvenlik önlemlerini bir kez daha gündeme getirdi. Kahramanmaraş'ta eğitime iki gün ara verildi.
Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından yapılan açıklamada, saldırganın WhatsApp profilinde 2014 yılında ABD'de saldırı gerçekleştiren Elliot Rodger'a atıfta bulunan bir görsel kullandığı tespit edildi. Bu durum, saldırının planlı olabileceği ve dış etkenlerden etkilenme ihtimalini akıllara getiriyor. İçişleri Bakanlığı bünyesindeki Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi'nde (GAMER) bugün okullar ve çevrelerinde alınacak önlemlerin gözden geçirileceği bir toplantı yapılacak. Bu toplantıya İçişleri Bakanı Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Tekin'in yanı sıra valiler ve il milli eğitim müdürleri de katılacak.
Sosyal medyada da olayla ilgili yoğun paylaşımlar yapılıyor. Özellikle TRT Haber ve A Haber gibi kanalların Instagram hesaplarından yapılan duyurular altında birçok kullanıcı, okullardaki güvenlik zafiyetlerine dikkat çekiyor ve daha etkili önlemler alınması gerektiğini vurguluyor. Bazı yorumlarda her okula keskin nişancı veya özel harekat ekibi gibi radikal çözümler önerilirken, bazıları da bu tür olayların tekrar yaşanmaması için daha köklü çözümlerin bulunması gerektiğini belirtiyor. Pazarcık Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili yayın yasağını ihlal eden ve soruşturmanın gizliliğini tehlikeye düşüren paylaşımlar hakkında soruşturma başlattı.
Bu elim olay, hepimizi derinden sarstı. Çocuklarımızın ve öğretmenlerimizin okullarda güvende olmasını sağlamak hepimizin önceliği olmalı. Sizce okullardaki güvenlik önlemleri yeterli mi? Bu tür saldırıların önüne geçmek için ne gibi ek tedbirler alınmalı? Düşüncelerinizi ve önerilerinizi merak ediyorum.