Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Millî Eğitim Bakanlığı, 2026-2027 eğitim yılı uyum haftasında velilerin katılımını desteklemek amacıyla yeni bir düzenleme yaptı. Kamu çalışanı ebeveynler, çocuklarının uyum sürecinde 3 saate kadar idari izin kullanabilecek.
Millî Eğitim Bakanlığı, 2026-2027 eğitim ve öğretim yılına yönelik yayımladığı genelge ile okul-aile iş birliğini güçlendirecek yeni adımlar attı. Bakanlık, özellikle okul öncesi, ilkokul 1. sınıf ve ortaokul 5. sınıfa başlayacak öğrencilerin uyum süreçlerinde ailelerin daha aktif rol almasını hedefliyor. Bu doğrultuda, 7-11 Eylül 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilecek uyum eğitimlerinde velilerin katılımı teşvik edilecek.
Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği tarafından kamu kurum ve kuruluşlarına iletilen talimat uyarınca, kamuda görev yapan ebeveynlere önemli bir kolaylık sağlandı. Buna göre, uyum haftası süresince çocuklarının eğitim kurumundaki ders saatlerine uyumlu olacak şekilde, talep eden kamu çalışanlarına 3 saati aşmamak şartıyla idari izin verilecek. Bu uygulama, ebeveynlerin çocuklarının okul hayatına adaptasyon sürecinde yanlarında olmalarına imkân tanıyacak.
Bakanlık, aile katılımını yalnızca uyum haftasıyla sınırlı tutmayacak. "Aile ve Nüfus 10 Yılı" politikaları çerçevesinde geliştirilen "Ailemle Okul Yolu Programı" ile rehberlik ve gelişim odaklı etkinlikler tüm eğitim öğretim yılına yayılacak. Böylece okul ile aile arasındaki bağın, bütüncül bir yaklaşımla yıl boyunca korunması amaçlanıyor. Söz konusu düzenleme, ailelerin eğitim sürecine etkin katılımını esas alarak öğrencilerin okul ortamına daha güvenli ve huzurlu bir başlangıç yapmalarını sağlamayı hedefliyor.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Kamu çalışanlarına uyum eğitimi izni: 3 saat izinli sayılacak
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Türkiye'nin temmuz ayı dış ticaret verileri açıklandı. İhracat ve ithalat rakamlarında yıllık bazda artış gözlemlendi.