Kamu harcamalarında yapay zekâ dönemi

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
cb31d12d16117f8ab2541cecf6d9d104ecd995d19d190c396031d4a1734d5dfc.webp

Hazine ve Maliye Bakanlığı, yapay zekâ destekli muhasebe sistemiyle milyarlarca liralık hatalı harcamayı engelledi. Bakan Şimşek, teknolojinin kamu maliyesinde daha etkin kullanılacağını duyurdu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından geliştirilen Yapay Zekâ Destekli Muhasebe ve İleri Analitik Projesi, 11. Verimlilik Proje Ödülleri'nde birinciliğe layık görüldü. Söz konusu teknoloji sayesinde, kamu bütçesinden yapılan 2 milyar lirayı aşkın verimsiz harcama önceden belirlendi.

Bakan Mehmet Şimşek, Bütünleşik Kamu Mali Yönetim Bilişim Sistemi bünyesinde yapay zekâ uygulamalarının kapsamının genişletileceğini ifade etti. Bu dijital dönüşüm hamlesiyle kamu kaynaklarının daha verimli yönetilmesi ve hatalı işlemlerin minimize edilmesi hedefleniyor.

1 kaynak ve 3 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Yükseköğretim Kurulu, tüm üniversitelerde yapay zekâ derslerini zorunlu kılıyor. Yeni programlar, mezun olmadan öğrencilere iş fırsatı sunmayı hedefliyor.

Abdülhamid Han gemisi, 2025 yılında Göktepe-3 kuyusunda büyük bir doğal gaz rezervi buldu. Bu keşif, Karadeniz'deki toplam gaz miktarını önemli ölçüde artırdı.

7 Ağustos Cuma günü Habur Gümrük Kapısı'ndan 2.454 TIR geçiş yaptı. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, bu sayıyı bölgesel lojistik merkez olma hedefinin bir göstergesi olarak değerlendirdi.

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?