Neler yeni

Kamuda çalışan ebeveynlere okul uyum haftasında idari izin hakkı

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Aramıza Katıl! Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
bca541673296f5373e88da65d7a74a6931777d0d5422f5ac0ebd5ae0fd85140a.webp

Millî Eğitim Bakanlığı, 2026-2027 eğitim yılı uyum haftası kapsamında velilerin sürece katılımını desteklemek için yeni bir düzenleme yaptı. Kamuda görevli ebeveynler, çocuklarının uyum eğitimleri süresince günlük 3 saate kadar idari izinli sayılacak.

Millî Eğitim Bakanlığı, 2026-2027 eğitim ve öğretim yılına yönelik hazırlıklarını sürdürürken, ailelerin okul süreçlerine katılımını artıracak yeni bir uygulamayı hayata geçiriyor. Bakanlık tarafından yayımlanan genelge doğrultusunda, okul öncesi eğitim, ilkokul 1. sınıf ve ortaokul 5. sınıf öğrencileri için 7-11 Eylül 2026 tarihleri arasında uyum eğitimleri düzenlenecek.

Bu süreçte ailelerin çocuklarına destek olabilmesi ve okul-aile iş birliğinin güçlendirilmesi hedefleniyor. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği tarafından kamu kurumlarına iletilen yazıya göre, kamuda çalışan ebeveynlerden biri, talep etmesi durumunda uyum haftası boyunca çocuğunun eğitim kurumundaki ders saatlerine uygun olarak günlük 3 saati geçmeyecek şekilde idari izinli sayılabilecek.

Uyum haftası ile sınırlı kalmayacak olan bu destekleyici yaklaşım, "Ailemle Okul Yolu Programı" çatısı altında tüm eğitim yılına yayılacak. Aile ve Nüfus 10 Yılı politikaları çerçevesinde geliştirilen bu program, velilerin eğitim sürecine bütüncül bir yaklaşımla dahil edilmesini amaçlıyor. Böylece ailelerin çocuklarının gelişim ve rehberlik süreçlerinde daha aktif rol alması sağlanarak, okul ortamı ile ev arasındaki bağın güçlendirilmesi hedefleniyor. Söz konusu düzenleme, eğitimde aile katılımını merkeze alan yeni bir dönemin başlangıcı olarak değerlendiriliyor.

1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Kamuda çalışan ebeveynlere günlük 3 saat uyum eğitimi izni

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Fenerbahçe forması giyen Cengiz Ünder, Çorum FK'ya transfer olmaya hazırlanıyor. Deneyimli oyuncunun bugün sağlık kontrollerinden geçerek resmi imzayı atması bekleniyor.

Konuyu görüntüleyenler

💡 En çok hangi alandaki konular ilginizi çekiyor?

• Güncel Gündem & Haberler

• Teknoloji & Yapay Zeka

• Bilim, Kültür & Tarih

• Eğlence, Magazin & Yaşam

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
SON DAKİKA MAGAZİN

Magazin Dünyasının En Sıcak Gelişmeleri

Ünlüler, özel haberler, flaş iddialar ve gündeme damga vuran magazin gelişmeleri tek tıkla cebinizde.

Hemen Keşfet
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?