Neler yeni

Kamuda istihdam sayısı 5.4 milyonu geçti

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
9cca181fc72994aa9e82e44909ace34deb813df29c1adba44a053b6ed612fd6b.webp

Türkiye'de kamu sektöründe çalışan personel sayısı yıllık bazda önemli bir artış kaydetti. Toplam istihdam 5.4 milyon seviyesini aşarak yeni bir düzeye ulaştı.

Türkiye genelinde kamu istihdamı, yılın ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla 127 bin 677 kişilik artış gösterdi. Bu yükselişle birlikte kamuda çalışan toplam personel sayısı 5 milyon 417 bini geride bıraktı.

Resmi verilere göre, mevcut istihdamın 3 milyon 582 binini kadrolu personel oluşturuyor. Geriye kalan kadrolar ise 419 bin 801 sözleşmeli personel, 1 milyon 267 bin sürekli işçi, 50 bin 418 geçici işçi ve 97 bin 381 diğer kategorilerdeki çalışanlardan meydana geliyor. Kamu istihdamındaki bu genişleme, iş gücü piyasasındaki hareketliliği gözler önüne seriyor.

1 kaynak ve 3 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Türkiye'nin yılın ilk yarısındaki petrol ve doğal gaz üretim verileri açıklandı. Yerli kaynakların ekonomiye kazandırılması çalışmaları kapsamında üretim rakamlarında önemli seviyelere ulaşıldı.

Türkiye, Suriye sınırındaki gümrük kapılarının kapasitesini artırmak için modernizasyon projelerini hayata geçiriyor. Yayladağı ve Karkamış kapılarında yürütülen çalışmalarla saha alanları ve hizmet binaları büyütülüyor.

Türkiye'de Zorunlu Deprem Sigortası kapsamındaki konutların oranı yüzde 58'de kalırken, yetkililer sigortalılık oranının artırılması ve kapsamın genişletilmesi gerektiğini vurguluyor. DASK, olası bir Marmara depremi için finansal hazırlıkların tamam olduğunu belirtiyor.

Konuyu görüntüleyenler

SosyalForum'a Hoş Geldiniz!

Sitemize henüz üye olmadınız mı? Binlerce güncel konuyu kaçırmamak, yorum yapmak ve sohbete katılmak için hemen aramıza katılın.

Şimdi Ücretsiz Üye Ol Hayır teşekkürler, ziyaretçi olarak okumaya devam edeceğim
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?