Neler yeni

Karabük'te kene kaynaklı ölüm vakası

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
57f3c9aec762da2041c8e5b3e39176f2a35496e06273e6e7e23b01ed048faf79.webp

Karabük'ün Eflani ilçesinde kene ısırması sonucu hastaneye kaldırılan 61 yaşındaki Nuri Bostancı hayatını kaybetti. Kentte 7 yıl aradan sonra kene kaynaklı ilk ölüm gerçekleşti.

Karabük'ün Eflani ilçesinde yaşayan 61 yaşındaki Nuri Bostancı, kene ısırması nedeniyle yaşamını yitirdi. 6 Ağustos tarihinde bahçesinde çalıştığı sırada kene tarafından ısırılan Bostancı, rahatsızlanması üzerine hastaneye başvurdu. Yapılan tetkikler sonucunda Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) teşhisi konulan Bostancı, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.

Altı gün süren yoğun bakım sürecine rağmen kurtarılamayan Bostancı, Eflani Merkez Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Osmanlar Köyü Akbaş mahallesi mezarlığında toprağa verildi. Karabük'te 2006 ile 2013 yılları arasında 19 kişinin hayatını kaybettiği KKKA vakalarında, son ölüm 2019 yılında yaşanmıştı. Bölgede yedi yıllık aranın ardından tekrar görülen bu ölüm vakası, kene ısırmalarına karşı dikkatli olunması gerektiğini bir kez daha hatırlattı. Uzmanlar, kene ile temas durumunda profesyonel tıbbi yardım alınması konusunda uyarılarını sürdürüyor.

1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Eskişehir'de aşırı sıcaklara rağmen tarlada çalışan kadın üreticiler, bu yıl bekledikleri verimi alamadıklarını ifade etti. Sabahın erken saatlerinde başlayan mesai, gün boyu zorlu hava koşullarında devam ediyor.

Balıkesir'in Erdek ilçesinde yol kenarında başlayan otluk yangını ağaçlık alana yayıldı. İtfaiye ve orman ekiplerinin müdahalesiyle yangın kısa sürede söndürüldü.

Amasya'da bir bakımevinde kalan 32 yaşındaki otizmli Sinan Gündoğdu'nun ölümü üzerine ailesi darp ve ihmal iddialarıyla şikayetçi oldu. Savcılık, ölümün kesin nedenini belirlemek için soruşturma başlattı.

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?