Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Karadeniz'de keşfedilen doğal gaz rezervleri, Türkiye'nin enerji bağımsızlığı yolunda kritik bir aşama kaydetti. Sakarya Gaz Sahası'ndan elde edilen üretim miktarı her geçen gün artıyor.
Türkiye'nin enerji tarihinde dönüm noktası olan Karadeniz doğal gaz keşfinin üzerinden altı yıl geçti. 21 Ağustos 2020 tarihinde duyurulan ilk keşifle başlayan süreç, bugün 785 milyar metreküplük devasa bir rezerve ulaştı. 20 Nisan 2023'te düzenlenen törenle karaya taşınan gaz, 30 Ağustos 2023 itibarıyla ulusal iletim şebekesine dahil edildi.
Sakarya Gaz Sahası'nda yürütülen çalışmalar kapsamında 2023 yılından bu yana toplam 6,7 milyar metreküp doğal gaz üretimi gerçekleştirildi. Enerji altyapısını güçlendirme hedefi doğrultusunda, Osman Gazi Yüzer Üretim Platformu'nun yılın son çeyreğinde devreye alınmasıyla birlikte üretim kapasitesinin daha da artırılması planlanıyor.
1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Karadeniz'deki tarihi doğal gaz keşfinin üzerinden 6 yıl geçti
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Suriye'de bir mahkeme, savaş suçları işlediği gerekçesiyle Beşar Esad'ı gıyabında idama mahkum etti. Sednaya Cezaevi mağduru Riyad Avlar, kararın Esad'ın iadesini zorlaştırabileceği uyarısında bulundu.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında aranan iki şüpheli Marmaris'te yakalandı. Şüphelilerin yurt dışına kaçma hazırlığında olduğu belirlendi.