Neler yeni

Karapürçek'te Alternatif Tarım: Aronya Meyvesiyle Yeni Kazanç Kapısı

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
d27ec5f67266969ccd53aee35d06029809823b7411b2f4fcb75125f434741739.webp

Karapürçek'te 1,7 dönümlük arazisine aronya diken Ergün Gül, yüksek antioksidan değerine sahip meyvelerle alternatif bir üretim modeli başlattı. Ağustos sonunda yapılacak ilk hasatla birlikte ürünlerin taze ve kurutulmuş olarak satışa sunulması bekleniyor.

Karapürçek ilçesinin Mesudiye Mahallesi'nde tarım ve hayvancılıkla uğraşan 41 yaşındaki Ergün Gül, atıl durumda bulunan yaklaşık 1,7 dönümlük arazisini değerlendirmek için yeni bir yol seçti. Yaptığı araştırmalar sonucunda toprağın uygun olduğunu belirleyen Gül, bölgede pek bilinmeyen aronya meyvesi yetiştiriciliğine adım attı. Bahçesine diktiği 200 kök fidanın bakımlarını titizlikle gerçekleştiren üretici, ilk mahsulünü almak için gün sayıyor.

Yüksek antioksidan kapasitesiyle dikkat çeken aronya, özellikle şeker hastalığı gibi rahatsızlıklar üzerindeki olumlu etkileriyle biliniyor. Kilogramı 400 TL gibi yüksek bir bedelle alıcı bulan bu meyve, üretici için önemli bir gelir kapısı olma potansiyeli taşıyor. Ağustos ayının 20'si civarında toplanmaya uygun hale gelecek olan meyveler, hem dalından taze olarak hem de vakumlu poşetlerde kurutulmuş şekilde tüketicilere ulaştırılacak.

Aronyanın Türkiye genelinde henüz yaygın olarak tanınmadığının farkında olan Ergün Gül, başlangıçta pazarlama konusunda zorluklar yaşayabileceğini öngörüyor. Bu engeli aşmak adına sosyal medya platformlarını aktif kullanarak meyvenin besin değerlerini ve sağlık üzerindeki faydalarını anlatmayı hedefliyor. Tüketicilerin tarlaya gelerek kendi ürünlerini toplama imkanının yanı sıra, kargo yoluyla da gönderim yapmayı planlayan Gül, sağlıklı üretim yöntemlerini ön planda tuttuğunu vurguluyor.

1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

1.7 dönümlük boş arazisine ekti, şifa deposundan servet kazanacak

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Kontrolden çıkarak takla atan otomobildeki 17 yaşındaki genç hayatını kaybetti. Kazada ağır yaralanan iki genç ise hastaneye kaldırıldı.

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?