İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir'in ABD Seyahati Vize Engeline Takıldı
İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in, Amerika Birleşik Devletleri'ne gerçekleştirmeyi planladığı resmi ziyaretin, vize işlemlerinde karşılaşılan zorluklar nedeniyle iptal edildiği bildirildi. Bakan Ben-Gvir'in, seyahat için gerekli olan vizeyi almakta yaşadığı engeller sebebiyle önceden belirlenen programını uygulamaya koyamayacağı ifade edildi. Bu beklenmedik gelişme, uluslararası diplomasi çevrelerinde yakından izlenmektedir.
Edinilen bilgilere göre, Bakan Ben-Gvir'in ABD ziyareti kapsamında Washington'da bir dizi üst düzey temas gerçekleştirmesi ve iki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra bölgesel güvenlik konularını görüşmesi öngörülüyordu. Ancak, İsrail basınında yer alan haberlerde, vize başvuru sürecinde ortaya çıkan prosedürel veya bürokratik aksaklıkların, bu önemli ziyaretin ertelenmesine ya da tamamen iptaline yol açtığı belirtilmektedir.
Söz konusu duruma ilişkin olarak İsrail Ulusal Güvenlik Bakanlığı'ndan veya ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan henüz resmi bir açıklama yapılmamıştır. Bakan Itamar Ben-Gvir'in, İsrail hükümetindeki konumunun ve siyasi duruşunun hassasiyeti göz önüne alındığında, bu vize engelinin diplomatik ilişkiler üzerindeki olası yansımaları ve gelecekteki gelişmeler dikkatle takip edilmektedir.