Neler yeni

Kayseri'de Geleneksel Kök Boya Sanatı Yaşatılıyor

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
55b8a6eb2d96a78dd23fea51d1166f96f1693151dfebbbd5ff8366f857051e04.webp

Kayseri'de 15 yıldır kök boya ve dokuma sanatıyla uğraşan Şükran Kara, doğal yöntemlerle üretim yapmaya devam ediyor. Kara, bitkilerden elde ettiği yüzlerce farklı renk reçetesiyle geleneksel yöntemleri günümüze taşıyor.

Kayseri'de yaşayan Şükran Kara, 15 yıldır kilim dokumacılığı ve kök boya sanatı üzerine çalışmalarını sürdürüyor. Doğal yöntemlerle üretim yapmanın oldukça zahmetli bir süreç olduğunu belirten Kara, yünlerin mevsiminde kırkılıp ırmakta yıkandıktan sonra kirmenle iplik haline getirildiğini ifade ediyor.

Kara, doğadan topladığı bitkilerle 500'ü aşkın farklı renk reçetesi oluşturduğunu belirtiyor. Cevizden kahverengi, karamuk kökünden sarı, ısırgan otundan yeşil ve palamuttan bej gibi tonlar elde eden usta, son iki yıldır kök boyaya olan ilginin yeniden artmasından duyduğu memnuniyeti dile getiriyor. Geleneksel teknikleri titizlikle uygulayan Kara, bu kadim zanaatı yaşatmak için çalışmalarına devam ediyor.

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Çin'in piyasa odaklı reformlarıyla tanınan eski Başbakanı Zhu Rongji 97 yaşında hayatını kaybetti. Ülkesinin Dünya Ticaret Örgütü'ne girişine öncülük eden Zhu, ekonomi politikalarındaki radikal adımlarıyla biliniyordu.

Hicri takvimin üçüncü ayı olan Rebiülevvel'in 2026 yılı başlangıç ve bitiş tarihleri belli oldu. İslam dünyası için manevi önemi bulunan bu ay, önemli tarihi olaylarla anılıyor.

Türksat 3A uydusundaki yayınlar 16 Ağustos 2026 itibarıyla yeni nesil uydulara taşınıyor. İzleyicilerin kesintisiz yayın alabilmesi için cihazlarını güncellemeleri gerekiyor.

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?