Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Kayseri'nin Akçakaya mahallesinde yürütülen Türk Dünyası Evi projesinde sona gelindi. Kültürel faaliyetlere ev sahipliği yapması planlanan merkez, bölgenin tarihi dokusunu ön plana çıkaracak.
Kayseri'nin Akçakaya mahallesinde yaklaşık 2,5 yıldır sürdürülen Türk Dünyası Evi projesi tamamlanma aşamasına ulaştı. Bölgenin kültürel mirasını korumayı ve tanıtmayı amaçlayan proje, bölgedeki tarihi değerleri bir araya getiriyor.
Akçakaya, önemli şahsiyetlerin hatıralarını barındıran bir bölge olarak öne çıkıyor. Ahmet Gazi Ayhan'ın evi ile İsmail Hakkı Durusu'nun doğduğu evin bulunduğu mahallede, Selçuklu döneminden kalma tarihi bir cami ve Somuncu Baba Camii de yer alıyor. Tamamlanmak üzere olan Türk Dünyası Evi'nin, bu zengin kültürel birikimi yansıtan çeşitli tanıtım faaliyetlerine ve çalışmalara ev sahipliği yapması hedefleniyor.
1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Erciyes'in eteklerindeki köyde Türk dünyasını tanıtıyorlar
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Fatih Anadolu Lisesi personeli, yeni eğitim yılı öncesinde okulun bakım ve onarımını kendi imkanlarıyla gerçekleştiriyor. Ek maliyet oluşturmadan yürütülen çalışmalarla daha iyi bir eğitim ortamı hedefleniyor.
Trabzon'un Araklı ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında 19 yaşındaki bir genç yaşamını yitirdi. Kazada ağır yaralanan diğer kişinin tedavisi hastanede devam ediyor.