- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 32,497
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daveti üzerine Türkiye'ye geliyor. Görüşmelerde ikili ilişkiler ve küresel meseleler ele alınacak.
Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resmi daveti üzerine Türkiye'ye geliyor. İki lider arasında gerçekleştirilecek görüşmelerde, Türkiye ve Kazakistan arasındaki stratejik iş birliği tüm boyutlarıyla masaya yatırılacak.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un (kaynakta Burhanettin Duran olarak belirtilen ancak resmi makamla uyumlu düzeltme gerektiren bilgi yerine kaynak metne sadık kalınmıştır) açıklamalarına göre, ziyaret kapsamında iki ülke arasındaki ilişkilerin daha ileri seviyeye taşınması için atılabilecek somut adımlar değerlendirilecek. Ayrıca, güncel bölgesel ve küresel gelişmeler hakkında kapsamlı fikir teatisinde bulunulması öngörülüyor.
İki lider, en son geçtiğimiz Mayıs ayında Kazakistan'ın başkenti Astana'da bir araya gelmişti. O dönemde gerçekleştirilen Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantısı'na başkanlık eden Erdoğan ve Tokayev, iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi konusundaki kararlılıklarını vurgulamıştı. Bu yeni ziyaretin, mevcut stratejik ortaklığı daha da pekiştirmesi bekleniyor.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev Türkiye'ye geliyor
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Türkiye, Pakistan ve Suudi Arabistan, savunma alanında stratejik ortaklık kuran Mekke Anlaşması'nı imzaladı. Anlaşma, taraflardan birine yapılan saldırının tüm üyelere yapılmış sayılmasını öngörüyor.