Neler yeni

Kılıçdaroğlu'ndan CHP'de 'Ahlaki Kodlar' ve Kurultay Vurgusu

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Katılım
26 May 2026
Mesajlar
30,669
Tepkime puanı
0
Puanları
0
84ffd2d34003ccfb58fccd4023e1eb3d8b4800ad1d9a22572ddc712143fa1fc2.webp


CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partideki ahlaki değerlerin yeniden inşası için kurultay sürecinin yenilenmesi gerektiğini belirtti. Kılıçdaroğlu ayrıca iktidarın deprem politikalarını ve anayasal süreçleri eleştirdi.

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bir televizyon programında partisinin geleceğine ve Türkiye'nin güncel sorunlarına dair açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, CHP'nin kuruluşundaki ahlaki kodlara dönmesi gerektiğini belirterek, partiyi güvenli bir limana ulaştırdıktan sonra görevini bırakacağını yineledi.

Parti içindeki tartışmalara değinen Kılıçdaroğlu, 38. Kurultay sürecinde yaşanan şaibeli durumların yargıya intikal ettiğini hatırlattı. Kurultayın yeniden yapılması gerektiğini savunan Kılıçdaroğlu, partiyi kirlilikten arındırarak tüzük değişikliğiyle ön seçimi zorunlu hale getirmeyi hedeflediğini ifade etti. Eski çalışma arkadaşlarına yönelik eleştirilerde bulunan Kılıçdaroğlu, parti kültürünün ve ahlaki üstünlüğün korunmasının önemine vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylık süreciyle ilgili anayasal engellere dikkat çeken Kılıçdaroğlu, devlet yönetiminin tek bir kişiye teslim edilmemesi gerektiğini savundu. İktidarın İstanbul'daki deprem riskine karşı yeterli önlem almadığını belirten Kılıçdaroğlu, olası bir felaketin sorumluluğunun iktidara ait olacağını ifade etti.

Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin bölgesel bir güç olması gerektiğini vurgulayarak, Türk Cumhuriyetleri ile imzalanan ortak alfabe kararını olumlu bir adım olarak değerlendirdi. İttifakların önemine de değinen Kılıçdaroğlu, CHP'nin Türkiye'nin temel sorunlarına çözüm üreten tek parti olduğunu iddia etti. Şırnak ve Cizre gibi bölgelere yapacağı ziyaretlerle toplumun her kesimine dokunmayı hedeflediğini belirten Kılıçdaroğlu, siyasetin halkın yanında yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Survivor yarışmacısı Asena Demirbağ, Dubai'den yaptığı paylaşımlarla dikkatleri üzerine çekti. Aynı dönemde Hakan Hatipoğlu'nun eski yarışmacıların kazançlarına dair açıklamaları gündeme geldi.
 

Konuyu görüntüleyenler

💡 En çok hangi alandaki konular ilginizi çekiyor?

  • Güncel Gündem & Haberler

  • Teknoloji & Yapay Zeka

  • Bilim, Kültür & Tarih

  • Eğlence, Magazin & Yaşam


Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
SON DAKİKA MAGAZİN

Magazin Dünyasının En Sıcak Gelişmeleri

Ünlüler, özel haberler, flaş iddialar ve gündeme damga vuran magazin gelişmeleri tek tıkla cebinizde.

Hemen Keşfet →
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
⭐
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?
    Üst