Neler yeni

Kilis'te Antep fıstığı hasadı yoğun sıcakta sürüyor

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
cbbe2b781be0ca77d8c3ef76907733f040277586e5a900364c5ed050d603d943.webp

Türkiye'nin önemli fıstık üretim merkezlerinden Kilis'te hasat dönemi başladı. Çiftçiler, 40 dereceyi bulan hava sıcaklıkları nedeniyle çalışmalarını sabah ve akşam saatlerinde gerçekleştiriyor.

Türkiye'nin Antep fıstığı üretiminde öne çıkan şehirlerinden biri olan Kilis'te, yılın ilk hasat mesaisi başladı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü kayıtlarına göre, kent genelinde 89 bin dekar alana yayılmış yaklaşık 1 milyon 450 bin fıstık ağacı bulunuyor. Türkiye genelindeki üretim sıralamasında altıncı sırada yer alan Kilis, tarımsal faaliyetleriyle ülke ekonomisine önemli katkı sağlıyor.

Hava sıcaklıklarının 40 dereceye ulaştığı bölgede çiftçiler, ürünlerini zarar görmeden toplamak için mesai saatlerini yeniden düzenledi. Üreticiler, günün en sıcak saatlerinde ara vererek hasadı sabahın erken saatlerinde veya akşam serinliğinde gerçekleştiriyor. 30 dönümlük arazisinde üretim yapan çiftçi Mehmet Canbakış, bu yıl yaklaşık 1 ton boz fıstık rekoltesi beklediklerini belirtti. Mevcut fiyatlardan memnun olduklarını ifade eden üreticiler, zorlu hava koşullarına rağmen üretime devam etmenin önemine vurgu yapıyor.

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Kilis'te hasat başladı: 40 derece sıcakta 'yeşil altın' mesaisi

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Ankara'da uyuşturucu ve fuhuş suçlarına yönelik gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 10 şüpheli tutuklandı. Firari 4 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Eskişehir'de rahatsızlanan çocuğun hayatını kaybettiğini düşünen yakınları durumu ekiplere bildirdi. Sağlık ekiplerinin müdahalesiyle çocuğun yaşadığı anlaşılarak tedavi altına alındı.

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?