Neler yeni

Kira sözleşmelerinde e-Devlet dönemi: 73 bine yakın onay

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Katılım
26 May 2026
Mesajlar
18,389
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Aramıza Katıl! Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
b27ee17de4673da089cfc65c372f28d72caaaaac3d129e8afa8d24894a62a1cf.webp


Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından e-Devlet üzerinden sunulan kira sözleşmesi hizmeti, emlak danışmanlarının da sisteme dahil edilmesiyle genişletildi. Uygulama sayesinde bugüne kadar 72 binden fazla sözleşme dijital ortamda onaylandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, ev sahipleri ve kiracılar arasındaki hukuki süreçleri dijitalleştirmek amacıyla e-Devlet Kapısı üzerinden sunduğu kira sözleşmesi hizmetini geliştirmeye devam ediyor. İlk aşaması 4 Kasım 2024 tarihinde kullanıma açılan sistem, 9 Mayıs 2025 itibarıyla ikinci faza geçerek emlak danışmanlarının da sözleşme hazırlama ve tarafların onayına sunma işlemlerini gerçekleştirmesine olanak tanıdı.

Sistemin sunduğu yeni fonksiyonlar sayesinde, sözleşme onaylandıktan sonraki 15 gün içerisinde yazım hataları veya rakamsal yanlışlıklar kolaylıkla düzeltilebiliyor. Ayrıca, kira bedeli ve iletişim bilgileri gibi detaylar 'güncelle' özelliğiyle sürekli güncel tutulabiliyor. Barkodlu ve zaman damgalı belgeler oluşturulmasına imkan veren bu uygulama, vatandaşların kurumlara fiziksel belge taşıma yükünü ortadan kaldırarak bürokrasiyi azaltmayı hedefliyor.

Türkiye genelinde 81 ilde aktif olarak kullanılan hizmet kapsamında, bugüne kadar 72 bin 581 kira sözleşmesi onaylandı. Yetkisiz emlak işlemlerinin önüne geçilmesi ve taşınmaz sahipliğinin doğrulanması gibi güvenlik avantajları sunan sistem, kullanıcı dostu arayüzü ve bilgilendirici videolarla destekleniyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, vatandaş odaklı hizmet anlayışıyla geliştirilen bu sistemin herhangi bir ek maliyet gerektirmediğini vurguladı. Bakan Şimşek, vatandaşları mekandan bağımsız, hızlı ve güvenilir bir şekilde işlem yapabilmeleri için e-Devlet Kapısı'nı kullanmaya davet etti. Bakanlık, ilerleyen dönemde tüm kira sözleşmelerinin e-Devlet üzerinden yapılmasını zorunlu kılacak çalışmalarını da sürdürüyor.

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Ev sahibi ve kiracıları yakından ilgilendiriyor! Kira sözleşmeleri e-Devlet'e taşınıyor: 73 bine yakın sözleşme onaylandı

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
 

Konuyu görüntüleyenler

💡 En çok hangi alandaki konular ilginizi çekiyor?

  • Güncel Gündem & Haberler

  • Teknoloji & Yapay Zeka

  • Bilim, Kültür & Tarih

  • Eğlence, Magazin & Yaşam


Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
SON DAKİKA MAGAZİN

Magazin Dünyasının En Sıcak Gelişmeleri

Ünlüler, özel haberler, flaş iddialar ve gündeme damga vuran magazin gelişmeleri tek tıkla cebinizde.

Hemen Keşfet
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?
    Üst