Neler yeni

Kırıkhan'da Yeni Öğretmenevi Hizmete Açıldı

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Aramıza Katıl! Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
56098c86f5383494130a36091fca3bb9ac9dedae9be6f5cefb4209aa341501cc.webp

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde depremde yıkılan öğretmenevinin yerine inşa edilen yeni bina törenle açıldı. Törende bölgedeki eğitim yatırımları ve deprem sonrası yürütülen imar çalışmaları değerlendirildi.

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde, 6 Şubat 2023 depremlerinde yıkılan Kırıkhan Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu'nun yerine inşa edilen yeni hizmet binası düzenlenen törenle açıldı. Mimar Sinan Mahallesi'nde hayata geçirilen projenin açılışında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman, deprem bölgesinde yürütülen konut seferberliğine dikkat çekti. Yayman, deprem bölgesinde toplam 455 bin konutun yapıldığını belirterek, devletin bölgedeki yaraları sarmak için yoğun bir çalışma yürüttüğünü ifade etti.

Törende söz alan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Cihat Demirli ise Hatay'daki eğitim altyapısına dair güncel verileri paylaştı. Kentte yaklaşık 25 bin öğretmenle hizmet verildiğini vurgulayan Demirli, bölgede herhangi bir öğretmen açığı bulunmadığını ve yeni eğitim-öğretim yılına tam kapasiteyle hazır olduklarını belirtti. Demirli, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında Hatay'da paradigma dönüşümünü destekleyecek yeni projelerin yolda olduğunu müjdeledi.

Bakan Yardımcısı Demirli, yakın zamanda Antakya'da bir gastronomi lisesinin faaliyete geçeceğini, İskenderun'da ise bir bilim merkezi kurulmasının hedeflendiğini açıkladı. Ayrıca tarihi Antakya Lisesi'nin de yeniden eğitim faaliyetlerine uygun şekilde hayata geçirilmesi için çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Hatay Valisi Mustafa Masatlı, deprem sonrası kent genelinde yürütülen ihya ve imar çalışmalarının kararlılıkla devam ettiğini belirtti.

Törene katılan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk ve diğer yetkililer, konuşmaların ardından kurdele keserek yeni öğretmenevinin açılışını gerçekleştirdi. Etkinlik, bölgedeki sosyal ve eğitimsel tesislerin yeniden inşası sürecinde önemli bir adım olarak değerlendirildi.

1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman, Hatay'da öğretmenevi açılışında konuştu

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Konuyu görüntüleyenler

💡 En çok hangi alandaki konular ilginizi çekiyor?

• Güncel Gündem & Haberler

• Teknoloji & Yapay Zeka

• Bilim, Kültür & Tarih

• Eğlence, Magazin & Yaşam

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
SON DAKİKA MAGAZİN

Magazin Dünyasının En Sıcak Gelişmeleri

Ünlüler, özel haberler, flaş iddialar ve gündeme damga vuran magazin gelişmeleri tek tıkla cebinizde.

Hemen Keşfet
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?