Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Kırıkkale Belediyesi, 2026-2027 eğitim yılı öncesinde 1000 öğrenciye toplam 2 milyon lira kırtasiye yardımında bulundu. Belediye Başkanı Ahmet Önal, bu destekle hem ailelerin bütçesine hem de yerel esnafa katkı sağladıklarını ifade etti.
Kırıkkale Belediyesi, yeni eğitim ve öğretim yılı öncesinde ihtiyaç sahibi ailelerin yükünü hafifletmek amacıyla kapsamlı bir yardım programını hayata geçirdi. Sosyal belediyecilik faaliyetleri kapsamında yürütülen çalışma ile belirlenen 1000 öğrenciye kırtasiye desteği sağlandı.
Belediyenin Sosyal Yardım Merkezi tarafından tespit edilen ihtiyaç sahibi öğrencilerin ailelerine, kişi başı 2 bin lira olmak üzere toplam 2 milyon liralık ödeme yapıldı. Söz konusu tutarlar, doğrudan ailelerin hesaplarına aktarılarak eğitim dönemi öncesinde kullanıma sunuldu.
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal, eğitime yönelik desteklerin kararlılıkla süreceğini vurguladı. Önal, bu projenin sadece öğrencilerin eğitim masraflarını karşılamakla kalmadığını, aynı zamanda yerel kırtasiye esnafının da desteklenmesine olanak tanıdığını belirtti. Başkan Önal, "Sosyal belediyecilik anlayışımızı büyütmeye devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Belediye yönetimi, eğitimde fırsat eşitliğini desteklemek ve ailelerin bütçelerine katkıda bulunmak amacıyla benzer sosyal projelerin önümüzdeki dönemlerde de devam edeceğini duyurdu. Yapılan bu nakdi yardımın, öğrencilerin okul ihtiyaçlarını karşılamada önemli bir kolaylık sağlaması hedefleniyor.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Kırıkkale Belediyesinden 1000 öğrenciye 2 milyon liralık kırtasiye desteği
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.