Neler yeni

Kocasinan Belediyesi'nden devasa bitki üretimi

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Aramıza Katıl! Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
9eb0c63d2d7adde7dff6834278e31e1c68f6ee9e951e8e3db29ec4949167e22d.webp

Kayseri'de Kocasinan Belediyesi, kurduğu fidanlıklarda 525 binden fazla bitki yetiştirerek yeşil alanları destekliyor. Ayrıca geri dönüşüm tesisiyle hafriyat topraklarını peyzaj çalışmalarına kazandırıyor.

Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde belediye ekipleri, çevre düzenlemeleri ve yeşil alan kapasitesini artırmak amacıyla kapsamlı bir üretim seferberliği başlattı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde Oruçreis ve Gömeç mahallelerinde toplam 50 bin metrekarelik alana kurulan fidanlıklarda, ağaç ve çalı türlerinin yanı sıra tıbbi, aromatik ve iç mekan süs bitkileri yetiştiriliyor. Toplamda 525 bini aşkın bitkinin üretildiği bu tesisler, ilçenin yeşil dokusunu güçlendirmeyi hedefliyor.

Belediye, sadece bitki üretimiyle sınırlı kalmayarak sürdürülebilir bir çevre modeli de uyguluyor. 10 bin metrekarelik alana kurulu bitkisel harç üretim tesisinde, hafriyat toprakları geri dönüştürülerek peyzaj çalışmalarında kullanılmak üzere günlük 1000 metreküp toprak elde ediliyor. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, bu çalışmaların hem kent hem de ülke ekonomisine önemli katkılar sağladığını ifade etti. Çolakbayrakdar, gelecek nesillere daha yeşil bir kent bırakma vizyonuyla çevreye duyarlı üretim modellerini geliştirmeye devam edeceklerini vurguladı. İlçe genelindeki parklar, bu tesislerde üretilen bitkilerle mevsimsel olarak düzenlenerek vatandaşların kullanımına sunuluyor.

1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Kocasinan Belediyesi fidanlıklarda 525 binden fazla bitki yetiştiriyor

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Trabzonspor'un UEFA Konferans Ligi için hazırladığı oyuncu listesi henüz resmiyet kazanmadı. Bordo-mavili ekibin Avrupa'daki maç takvimi ise 15 Ekim'de oynanacak KuPS mücadelesiyle start alacak.

Avrupa genelinde yılın ilk yarısında rüzgar enerjisi yatırımları ve yeni kurulumlar hız kesmeden sürdü. Toplam kurulu güç kapasitesi 311 gigavat seviyesini geride bıraktı.

Konuyu görüntüleyenler

💡 En çok hangi alandaki konular ilginizi çekiyor?

• Güncel Gündem & Haberler

• Teknoloji & Yapay Zeka

• Bilim, Kültür & Tarih

• Eğlence, Magazin & Yaşam

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
SON DAKİKA MAGAZİN

Magazin Dünyasının En Sıcak Gelişmeleri

Ünlüler, özel haberler, flaş iddialar ve gündeme damga vuran magazin gelişmeleri tek tıkla cebinizde.

Hemen Keşfet
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?