- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 1,953
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
Batı Kolombiya'da meydana gelen büyük depremde 111 kişi yaşamını yitirdi, yüzlercesi kayıp olarak bildirildi. Deprem, San Jose del Palmar yakınlarındaki 107 km derinlikte gerçekleşti.
Kolombiya'nın batısında San Jose del Palmar kasabası yakınlarında 7.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. İlk belirlemelere göre 111 kişi hayatını kaybetti ve 100'den fazla kişi kayıp olarak kayıtlara geçti. Deprem 107 kilometre derinlikte gerçekleşti ve bölgedeki birçok şehirde ciddi hasara yol açtı.
Manizales'te 10'dan fazla bina tamamen yıkıldı, 20'den fazla ev yıkıldı ve arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Şehirde 3 kişi öldü. Pereira'de ise 18 kişi hayatını kaybetti ve Matecana Uluslararası Havalimanı ile altyapısı zarar gördü. Cumhurbaşkanı Abelardo De La Espriella, birleşik bir komuta merkezi kurulmasını talep etti.
Deprem, Venezuela, Ekvador ve Panama'da da hissedildi.
1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Guizhou eyaletinin başkenti Guiyang’da bir evlilik aracılığı şirketi, sahte gelinlerle evlilik düzenleyerek müşterilerini yüksek borçlara sürükledi. Savcılar, 2024‑2025 yılları arasında bu sektöre ilişkin 1.546 dosyayı inceledi.
El Niño etkisiyle Temmuz 2026'da deniz yüzeyi sıcaklıkları tarihin en yüksek seviyesine ulaştı. Küresel ortalama 20,96 °C olarak ölçüldü ve önceki rekorları geride bıraktı.