- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 1,953
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
Güney Amerika'da gerçekleşen büyük depremde ölü sayısı 132 olarak kaydedildi. Deprem şiddeti 7,4 olarak belirlendi.
Güney Amerika ülkesi Kolombiya'da dün 7,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yetkililer, kazada hayatını kaybedenlerin sayısının 132 olduğunu bildirdi. Deprem, ülkenin çeşitli bölgelerinde ciddi hasara yol açtı ve acil yardım ekipleri olay yerinde çalışmalarını sürdürüyor.
1 kaynak ve 2 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 132'ye yükseldi
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Adalet Bakanı Akın Gürlek, Millî Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun'un Meclis'te kabul edilmesini değerlendirdi. Gürlek, düzenlemenin toplumsal huzur ve kardeşlik için önemli bir adım olduğunu vurguladı.
TBMM Genel Kurulu'nda geniş bir mutabakatla kabul edilen yeni kanun, toplumsal bütünleşmeyi hedefliyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sürecin devlet politikası olarak yürütüldüğünü vurguladı.
Millî Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda geniş bir çoğunlukla kabul edildi. İletişim Başkanı Burhanettin Duran, bu gelişmeyi terörle mücadeledeki kararlılığın bir simgesi olarak değerlendirdi.