Neler yeni

Kolombiya'da şiddetli deprem paniği

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Katılım
26 May 2026
Mesajlar
1,504
Tepkime puanı
0
Puanları
0
25b6009484baef4495c7584c469043b391b8eca90d8d5114ab51591b4990bbe4.webp


Kolombiya'nın Medellin şehri yakınlarında meydana gelen şiddetli deprem başkent Bogota'da da hissedildi. Yetkililer sarsıntının ardından bölgedeki hasar tespit çalışmalarını sürdürüyor.

Kolombiya, sabah saatlerinde meydana gelen şiddetli bir sarsıntıyla güne başladı. Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC) tarafından yapılan açıklamalara göre, depremin merkez üssü Medellin şehrinin 18 kilometre güneydoğusu olarak kaydedildi. Sarsıntının yerin yaklaşık 93,7 kilometre derinliğinde gerçekleştiği belirtildi.

Depremin büyüklüğü konusunda farklı veriler paylaşılırken, bazı kaynaklar sarsıntıyı 7.1, bazıları ise 7.2 büyüklüğünde olarak rapor etti. Şiddetli sarsıntı, ülkenin başkenti Bogota'da da yoğun bir şekilde hissedildi. Bölge sakinleri arasında kısa süreli paniğe yol açan depremin ardından, can veya mal kaybına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Öte yandan, EMSC'nin ilk verilerinde yer alan 7.5 büyüklüğündeki ikinci bir deprem bildirisi, kısa süre sonra kurumun internet sitesinden kaldırıldı. Yerel saatle sabahın erken saatlerinde meydana gelen doğa olayıyla ilgili detaylı incelemeler devam ediyor. Yetkililer, bölgedeki vatandaşları olası artçı sarsıntılara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarırken, hasar tespit çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

2 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Kolombiya'nın başkenti Bogota'da 7.2 ve 7.5 büyüklüğünde art arda depremler

SON DAKİKA | Kolombiya'da 7.1 büyüklüğünde deprem!

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
 

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?
    Üst