- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 8,682
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
Kolombiya'da yaşanan 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından toplam ekonomik kaybın 9,6 milyar doları bulacağı tahmin ediliyor. Felakette 289 kişi yaşamını yitirirken binlerce kişi yaralandı.
Kolombiya'da geçtiğimiz hafta meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki şiddetli depremin ardından ülkenin karşı karşıya kaldığı ekonomik yıkımın boyutları netleşmeye başladı. Devlet Başkanı Abelardo De La Espriella, depremin yol açtığı toplam maddi kaybın yaklaşık 9,6 milyar dolara ulaşmasının beklendiğini duyurdu.
Yapılan detaylı incelemeler sonucunda, bu devasa zararın 7,81 milyar dolarlık kısmının binalarda oluşan hasarlardan, 1,75 milyar dolarlık kısmının ise altyapı sistemlerinden kaynaklandığı tespit edildi. De La Espriella, hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini ve bölgedeki incelemeler derinleştikçe bu rakamların değişebileceğini vurguladı.
Deprem, Cali ve Pereira gibi büyük şehirlerin de aralarında bulunduğu ülkenin batı kesimlerinde ağır bir yıkıma yol açtı. Yetkililer tarafından paylaşılan verilere göre, felaket sonucunda 289 kişi hayatını kaybederken, 4 bin 187 kişi yaralandı. Bölgedeki arama kurtarma ve hasar tespit çalışmaları titizlikle sürdürülüyor. Felaketin boyutuna dikkat çeken yetkililer, ülkenin toparlanma süreci için kapsamlı bir değerlendirme yapıldığını belirtti.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Kolombiya’daki 7.4’lik depremin ülkeye zararı belli oldu! Dev ekonomik kayıp
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
İsrail'in Metula bölgesindeki bir tarım arazisinde meydana gelen patlamada 6 Taylandlı işçi yaralandı. Yaralılardan ikisinin durumunun ağır olduğu belirtildi.