- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 4,488
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
Kolombiya'da meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremde ölü sayısı 281'e yükseldi. Binlerce konutun zarar gördüğü felaket sonrası ulusal yas ilan edildi.
Kolombiya'da 10 Ağustos tarihinde gerçekleşen 7,4 büyüklüğündeki sarsıntı, ülkede ağır yıkımlara yol açtı. Cumhurbaşkanı Abelardo de la Espriella tarafından yapılan güncel açıklamalara göre, felakette yaşamını yitirenlerin sayısı 281'e yükselirken, yaralı sayısı 3 bin 971 olarak kaydedildi. Arama kurtarma ekipleri çalışmalarını sürdürürken, halen 379 kişinin kayıp olduğu bildirildi.
Depremin etkilediği bölgelerde ciddi yapısal hasarlar meydana geldi. Resmi verilere göre toplam 127 bina yıkıldı ve 65 bin 841 ev çeşitli derecelerde hasar gördü. Bu yapıların arasında 10 bin 677 konutun tamamen yerle bir olduğu belirtildi. En çok can kaybının yaşandığı Pereira kentini ziyaret eden Cumhurbaşkanı, evlerini kaybeden vatandaşlara kira desteği sağlanacağını duyurdu.
Yaşanan trajedi nedeniyle ülkede 3 günlük ulusal yas ilan edildi. Cumhurbaşkanı De la Espriella, önceliklerinin hayat kurtarmak olduğunu vurgulayarak, standartları karşılayan yabancı ülkelerin yardım tekliflerini kabul ettiklerini ifade etti. Tüm imkanların seferber edildiği bölgede, karmaşık koşullara rağmen kurtarma operasyonları aralıksız devam ediyor.
1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Kolombiya'daki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 281'e yükseldi
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Letonya'da tespit edilen şüpheli bir insansız hava aracı, NATO savaş uçakları tarafından etkisiz hale getirildi. Olay sırasında bazı bölgelerde vatandaşlar için güvenlik uyarıları yapıldı.