Konutlarda klima kullanımı ve elektrik tüketimi artacak

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
0672d9b28272763f9ae860517ace769ca1aed356fe3b9501558ee8813610a40d.webp

Türkiye'deki hanelerde klima sayısının önümüzdeki on yılda iki katına çıkması bekleniyor. Bu artışın hane halkı elektrik tüketimini de aynı oranda yükselteceği öngörülüyor.

Türkiye genelindeki konutlarda klima kullanımının önümüzdeki on yıllık süreçte hızla yaygınlaşacağı tahmin ediliyor. Yapılan projeksiyonlara göre, hanelerdeki toplam klima sayısı mevcut seviyesinin iki katına ulaşacak.

Bu teknolojik ve alışkanlık odaklı değişimin, hane halkı elektrik tüketim verilerine de doğrudan yansıması bekleniyor. Uzmanlar, klima sayısındaki bu artışla birlikte konutlarda harcanan elektrik miktarının da on yıl içerisinde iki katına çıkacağını öngörüyor.

1 kaynak ve 2 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Hanelerde klima sayısı ve elektrik tüketimi 10 yılda 2 katına çıkacak

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Galatasaray, hazırlık maçlarındaki başarılı performansıyla öne çıkan genç kaleci Jankat Yılmaz ile sözleşme yenilemeyi planlıyor. Yönetim, oyuncunun maaşında iyileştirme yaparak uzun süreli bir anlaşma hedefliyor.

Yunanistan'ın başkenti Atina yakınlarındaki Kuvaras bölgesinde orman yangını çıktı. Bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi ve hava aracı sevk edildi.

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?