- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 24,261
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Konya Büyükşehir Belediyesi, 2018 yılından bu yana yürüttüğü kentsel dönüşüm ve kamulaştırma çalışmalarına milyarlarca liralık kaynak ayırdı. Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, gerçekleştirilen projelerin detaylarını kamuoyuyla paylaştı.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, şehir genelinde yürütülen kentsel dönüşüm ve kamulaştırma faaliyetlerine ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenledi. Yapılan açıklamaya göre, belediye 2018 yılından bugüne kadar bu projeler için toplam 25 milyar 685 milyon liralık yatırım gerçekleştirdi.
Belediye ekipleri, 2018 yılından bu yana 1 milyon 344 bin metrekarelik bir alanda çalışma yürüterek 702 bina ve 1920 bağımsız bölümün kamulaştırma sürecini tamamladı. 2025 yılı içerisinde ise 279 bin 314 metrekarelik alanda 18 bina ve 166 bağımsız bölümün kamulaştırma işlemleri başarıyla sonuçlandırıldı.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay kentsel dönüşüm ve kamusallaştırma projerlerini anlattı
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
İstanbul'da 8 yıldır aranan bir hükümlü, kadın kılığında gizlenirken polis ekipleri tarafından yakalandı. Şüphelinin yakalanmamak için kız kardeşinin kimliğini kullandığı belirlendi.
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, yeni eğitim yılı öncesinde ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına kırtasiye ve çanta yardımı başlattı. Yardımlar, belediye ekipleri tarafından öğrencilerin evlerine ulaştırılıyor.