- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 30,669
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, KOSGEB aracılığıyla girişimcilere sağlanan desteklerin güncel verilerini açıkladı. Program kapsamında binlerce işletmeye milyarlarca liralık kaynak aktarıldığı belirtildi.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, KOSGEB Girişimci Destek Programı çerçevesinde yürütülen faaliyetlere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kacır, girişimcilerin üretim, yatırım ve büyüme süreçlerinde yanlarında olmayı sürdürdüklerini vurguladı.
2024 yılı verilerine göre, İş Kurma Desteği kapsamında 31 bin 250 işletmeye toplam 645 milyon TL tutarında katkı sağlandı. İş Geliştirme Desteği alanında ise 4 bin 476 proje için 6,4 milyar TL destekleme kararı alındığı, bu projelerin 2 bin 400'üne halihazırda 2,4 milyar TL ödeme yapıldığı ifade edildi.
İş Geliştirme Desteği ile girişimcilerin platform ve performans giderlerine yönelik katkı sunulmaya devam ediliyor. Bakanlık tarafından yapılan duyuruya göre, İş Geliştirme Çağrısı için son başvuru tarihi 31 Ekim 2026 olarak belirlendi. Girişimciler, destek programlarına dair detaylı bilgilere ve başvuru süreçlerine KOSGEB'in resmi internet sitesi üzerinden erişim sağlayabiliyor.
1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Bakan Kacır, KOSGEB girişimci destek programını duyurdu
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
12 Ekim 2026 Pazartesi günü Türkiye ve dünya gündemindeki önemli olaylar CNN Türk bülteninde yer aldı. Günün öne çıkan başlıkları 11.30 bülteniyle izleyicilere aktarıldı.