- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 2,884
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
Türkiye İstatistik Kurumu, haziran ayına ilişkin kümes hayvancılığı verilerini paylaştı. Tavuk eti üretiminde yıllık bazda önemli bir artış kaydedildi.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haziran ayı kümes hayvancılığı üretim verilerini kamuoyuyla paylaştı. Açıklanan verilere göre, tavuk eti üretimi haziran ayında geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 14,7 oranında artış göstererek 232 bin 238 tona ulaştı. Bir önceki aya göre ise tavuk eti üretimindeki artış yüzde 14,8 olarak gerçekleşti.
Yumurta üretimi tarafında da yıllık bazda ciddi bir büyüme gözlendi. Haziran ayında üretilen tavuk yumurtası sayısı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 21 artarak 1 milyar 838 milyon 966 bin adede yükseldi. Ancak yumurta üretimi, mayıs ayına kıyasla yüzde 1 oranında düşüş kaydetti. Yılın ilk altı aylık dönemine bakıldığında ise yumurta üretimi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18,6, tavuk eti üretimi ise yüzde 0,3 oranında artış gösterdi.
1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Tavuk ve yumurtada üretim rakamları belli oldu: Yıllık artış dikkat çekti
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, yüksek yapıların yıkımına yönelik teknik ve idari kuralları belirleyen yeni bir yönetmelik yayımladı. Düzenleme ile güvenlik önlemleri artırılırken fenni mesuliyet sınırları yeniden belirlendi.
Migros, 2026 yılının ilk altı ayında satışlarını reel olarak yüzde 4,5 artırarak 241,3 milyar TL ciro elde etti. Şirket, bu dönemde 115 yeni mağaza açılışı gerçekleştirdi.