- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 5,377
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
Ankara merkezli 17 ilde düzenlenen operasyonda örgüt üyelerinin belgeleri yok etmeye çalıştığı ortaya çıktı. Polis ekipleri Ümraniye'deki adreste parçalanmış evraklara el koydu.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Alihan Kuriş liderliğindeki suç örgütüne yönelik soruşturma kapsamında cuma günü operasyon başlattı. Ankara merkezli 17 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda 123 adrede arama ve el koyma tedbiri uygulandı. Aralarında örgüt liderinin de bulunduğu 49 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.
Soruşturma detaylarına göre İstanbul Ümraniye’deki bir adrese ait ihbar, ekipleri harekete geçirdi. İhbarda örgütle bağlantılı evrakların imha edildiği bilgisi yer aldı. Adreste yapılan aramada, imha edilmek amacıyla parçalandığı belirlenen belgelere el konuldu. Olayla ilgili incelemelerin sürdüğü bildirildi.
1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Alihan Kuriş soruşturması. Örgütün evraklar imha edilmeye çalışmış
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kuzey Kore ile olan ilişkilerin tarihi bir zirveye ulaştığını belirtti. Putin, bu gelişmeleri kapsamlı bir stratejik ortaklık çerçevesinde değerlendirdi.
Meteoroloji'nin 15 Ağustos verilerine göre Türkiye genelinde güneşli ve sıcak hava hakimiyetini sürdürüyor. Bazı bölgelerin yüksek kesimlerinde yağışlar beklenirken, Güneydoğu Anadolu'da aşırı sıcaklıklara karşı uyarı yapıldı.