Neler yeni

Kurtulmuş: Terörsüz Türkiye hedefi için yasal düzenleme zarureti ortaya çıktı

SosyalForum

Üye
Forum Üyesi
Katılım
29 Nis 2026
Mesajlar
1,254
Tepkime puanı
4
Puanları
18
numan-kurtulmus-aa-2444264.jpg


ANKARA – Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, terörle mücadelede yeni bir dönemin kapılarını aralayacak önemli bir yasal düzenleme ihtiyacının doğduğunu açıkladı. Kurtulmuş, Türkiye'nin terörsüz bir geleceğe ulaşması, silahların tamamen geride bırakılması ve terörün bir daha konuşulmaması için bu yasal adımın kaçınılmaz hale geldiğini belirtti.

TBMM Başkanı Kurtulmuş'un açıklamalarına göre, söz konusu yasal düzenleme, terör örgütlerinin silahlarını bıraktığı ve hukuken "münfesih" (feshedilmiş) hale geldiğinin tespiti ve teyidi için özel bir mekanizma içermelidir. Kurtulmuş, bu düzenlemenin mahiyetini özellikle vurgulayarak, "Bu yasa, örgütün silahlarını bıraktığı ve münfesih hale geldiğinin tespit ve teyidiyle ilgili bir mekanizma içermelidir. Bu genel af ya da şahsa ait bir af niteliğinde olmayacaktır" ifadelerini kullandı. Bu açıklama, düzenlemenin odak noktasının bireysel aftan ziyade, örgütlerin silahsızlanması ve meşruiyetini yitirmesi üzerine kurgulanacağını ortaya koydu.

Kurtulmuş'un açıklamaları, Türkiye'de terörle mücadelede yeni bir hukuki çerçeve arayışını ve uzun vadeli çözüm hedeflerini gözler önüne serdi. Yasal düzenlemenin içeriği ve Meclis süreci, önümüzdeki dönemde kamuoyunun yakından takip edeceği konular arasında yer alacak.
 

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?
    Üst