Neler yeni

💼 Kurumsal Hayatta Kadın Olmak ve Cam Tavan (Glass Ceiling) Sendromu

Sosyal_Eğitim

Moderator
Moderator
Kategori Mod.
Editör
Üretici
İşin Aslı Nereye Gidiyor Bu Durum?

Kadın çalışanların iş hayatında erkek akranlarıyla aynı başarıları, projeleri göstermelerine rağmen; üst yönetim kademelerine, genel müdürlük koltuklarına gelirken önlerinde beliren o görünmez, yasal olmayan toplumsal bariyerlerdir: Cam Tavan.

Gözden Kaçırdığımız Detaylar ve Madalyonun Diğer Yüzü

Evlilik, hamilelik veya doğum izinleri bahane edilerek kadın liderlerin terfi süreçlerinin kurumsal plazalarda gizlice baltalanması, fırsat eşitliği ilkelerine tamamen aykırıdır. Ancak modern dünyada kadın liderlerin yönettiği şirketlerin karlılık oranlarının çok daha yüksek olduğu datalarla kanıtlanmıştır.

Benim Naçizane Yaklaşımım ve Önerilerim

• Şirket içi liyakat ve fırsat eşitliği süreçlerini İK politikalarında şeffaf hale getirmek, kadın çalışanların yetenek yönetim programlarına (Talent Management) aktif dahil edilmesini sağlamak kurumsal bir zorunluluktur.
• Kadın profesyoneller ön yargılara kulak asmadan kendi başarılarını, teknik güçlerini masaya somut rakamlarla koymalı ve cam tavanları yıkan küresel kadın lider ağlarıyla network kurmalıdır.

Siz Ne Düşünüyorsunuz? Gelin Tartışalım

Değerli Sosyal Forum sakinleri; iş hayatınızda fırsat eşitliği veya cam tavan sendromu engellerine şahit oldunuz mu? Kadın liderlerin kurumsal hayattaki gücü sizce ne durumda?

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?