🎓 Kurumsal Hayatta Sertifikaların Gerçek Değeri (Udemy, Coursera, Google)

Sosyal_Eğitim

Moderator
Moderator
Kategori Mod.
Editör
Üretici
İşin Aslı Nereye Gidiyor Bu Durum?

CV'sinin sertifikalar kısmına 50 tane yan yana dizilmiş, internetten 10 saatlik videolar izleyerek alınmış Udemy veya Coursera belgelerini ekleyen adaylar var. Peki bu dijital sertifikalar İK gözünde gerçekten bir diploma kadar kıymetli mi?

Gözden Kaçırdığımız Detaylar ve Madalyonun Diğer Yüzü

Herkesin 30 TL verip kolayca alabileceği jenerik katılım sertifikalarının kurumsal dünyada ağırlığı neredeyse sıfırdır; İK bunları sadece 'özgeçmiş doldurma çabası' olarak görür. Ancak endüstri standardı olan resmi sertifikalar (AWS, Cisco, PMP, Google Analytics) tamamen oyunun rengini değiştirir.

Benim Naçizane Yaklaşımım ve Önerilerim

• CV'nizi sertifika çöplüğüne çevirmeyin. Sadece izleyerek aldığınız katılım belgeleri yerine, sonunda zorlu projelere dayanan ve sınav geçme şartı olan akredite sertifikaları tercih edin.
• Mülakatta sertifikanızı gösteriyorsanız, İK'nın o sertifikadaki konulardan size derinlemesine teknik sorular soracağını bilin; yani belgenin değil, kafanızın içindeki bilginin hakkını verin.

Siz Ne Düşünüyorsunuz? Gelin Tartışalım

Değerli Sosyal Forum sakinleri; sizce online platformlardan alınan sertifikalar iş bulma sürecinde ne kadar etkili? Hangi sertifikalar gerçekten CV doldurur?

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?