Neler yeni

🔀 Kurumsal Şirket İçi Dikey Terfi Süreçlerinde Görünürlük (Self-PR) Stratejileri

Sosyal_Eğitim

Moderator
Moderator
Kategori Mod.
Editör
Üretici
İşin Aslı Nereye Gidiyor Bu Durum?

Departmanda en çok siz çalışıyorsunuz, tüm raporları siz hazırlıyorsunuz ama yıl sonu geldiğinde terfi koltuğuna, işleri sizin kadar iyi bilmeyen ama yöneticilerle arası çok iyi olan, kendini çok iyi pazarlayan o iş arkadaşınız oturuyor. Tam bir kurumsal adaletsizlik faciası.

Gözden Kaçırdığımız Detaylar ve Madalyonun Diğer Yüzü

Kurumsal hayatta sessizce köşesinde harika işler yapmak yetmez; o işi üst yönetime satabilmek, yani 'görünürlük' (Self-PR) sağlamak şarttır. Siz sesinizi çıkarmazsanız müdürleriniz sizin o sakin halinizden memnun kalıp sizi ömür boyu aynı pozisyonda çalıştırmaya devam eder.

Benim Naçizane Yaklaşımım ve Önerilerim

• Tamamladığınız büyük projelerden sonra departmana ve üst yöneticiye 'X projesini başarıyla tamamladık, metrik sonuçlarımız ektedir' tarzında şık, kurumsal bilgilendirme mailleri atmayı alışkanlık haline getirin (İşinizi gizlemeyin, parlatın).
• Şirket içi ortak toplantılarda, vaka analizlerinde aktif söz alın, fikirlerinizi vizyoner bir dille sunun; üst yönetimin zihninde 'bu adayın liderlik potansiyeli var' algısını erkenden inşa edin.

Siz Ne Düşünüyorsunuz? Gelin Tartışalım

Değerli Sosyal Forum sakinleri; kurumsal hayatta terfi alabilmek için sizce sadece çalışmak yeterli mi yoksa siyaset ve self-PR şart mı?

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?